CHP’li  Barış Karadeniz, toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın Sinop için ayrı bir önem taşıdığını söyledi. “Turizmdeki potansiyelimiz, kültür varlıklarımız ve doğa zenginliklerimiz ile Türkiye’nin ve Dünya’nın cazibe merkezi olan Mutlu Şehir Sinop’un hedefinde turizm şehri olmak vardır” diyen Karadeniz, Sinop’un Türkiye'nin dünyadaki imajı olduğunu vurguladı.

Karadeniz, şunları söyledi: “Bu yüzyılın en hızlı gelişen sektörleri arasında turizm sektörü de yer almaktadır. Sinop’ta turizm açısından potansiyel kaynaklarımızı, kültür varlıklarımızı ve doğal zenginliklerimizi turizme kazandırma çalışmalarımız var. Ancak bu çalışmalar daha hızlı ve verimli bir şekilde aralıksız sürdürülmelidir. Çünkü geçen her saniye Sinop için kayıptır. Biz Sinoplular, doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerimizi kaybetmek değil, kazanmak istiyoruz. Ülkemiz kazansız istiyoruz. Sinop, doğal güzelliklerinin yanında birçok medeniyete de ev sahipliği yapıyor. Bu Sinop için büyük bir avantaj. Sinop’un Dünya’nın hiçbir yerinde olmayan avantajları var. Sinop’ta turizm çeşitliliğini artırmak mümkündür. Doğamız, yaban hayatı, ormanlarımız ve Milli Parklarımız çok çeşitli turizm aktiviteleri yapılabilecek zenginliğe sahiptir.”

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, Sinop’un turizm şehri hedefine ulaşması ve bu sektörde hakkettiği yeri alması için turizm bilinci yerleşmiş, tanıtımda organize olmuş, planlı ve turist memnuniyetini önemseyen, markalaşmayı hedef edinen politikalar etrafında bir araya gelinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.  
 
Editör: Vitrin Haber