Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop eski İl Başkan Yardımcısı Tunay Topal, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında  31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli Yerel İdareler Seçimlerinde CHP'den Aday Adayı olduğunu açıkladı. 

Düzenlediği basın toplantısında katılımcılar ilk olarak kendisi hakkında bilgi veren Tunay Topal, yerel yönetimlerde adaleti sağlamak için belediye başkanlığı görevine talip olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı olarak CHP'den aday gösterilmesi halinde Türkiye genelinde genç belediye başkanlığı sıralamasında yer alarak dikkatlerin Sinop'a çevrilmesine yol açacağına inandığını belirten Topal; " Bizleri de büyük bir sorumluluk, çaba ve başarıyı yakalama kararlılığına yöneltecektir. Bu olgu, çalışma ve çabalarımızla, dost Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın Sinop'umuza katkılarına vesile olacaktır. Bu konularda hiç kuşkunuz olmasın; atak, cesur ve girişimci yapımız Sinop'umuz için yararlı her kapıyı çalmak ve açmak için yeterlidir.

Sayın konuklarımız, bu adaylık sıradan bir adaylık değildir. Bu adaylık sadece Tunay Topal adına yapılan bir başvuru da değildir; bu adaylık öğrencinin, çalışanın, işsizin, esnafın, emeklinin, ev kadınlarının ve bütün gençliğin adına yapılan bir adaylık başvurusudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘bütün ümidim gençliktedir’ diye özellikle vurguladığı genç kuşakların adaylığıdır. Bunun için bizler ‘vatandaşlarımızın sorunlarının yerelde çözülmesi gerektiğine olan inancımızla’ bu göreve talibiz. Yerel yönetimlerde adaleti sağlamak için bu göreve talibiz. İşe gitmeden maaş alan bankamatikçilere karşı emeğiyle kazanan işçilerin, memurların ve gençlerin sesi olmak için bu göreve talibiz. Tanıdığı olmadığı için mülakatlarda elenen gençlerin yerelde sesi olmak için bu göreve talibiz.

Türkiye siyasetinin; ilkesiz siyasetle kirlenmemiş, rant ve çıkar hesabıyla zehirlenmemiş, temiz, yeni yüzlere, nitelikli, ehliyetli ve liyakatli insanlara ihtiyaç duyduğu bu çok önemli olan yerel seçimlerde sorumluluk almak, değişime katkı sunmak ve geleceğin Sinop'unu sizlerle birlikte oluşturabilmek için Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdim. 

Hak ve adalete dayalı bilinen siyaset kavramlarının çöpe atıldığı, yasaların yok sayıldığı, baskının kara bulut gibi üzerimize çöktüğü bir dönemde, bakış açımızı ve reflekslerimizi değiştirmekten başka çaremiz yoktur. Geleneksel yöntemlerle, altı boş bilindik kavramlar ve söylemlerle, sabitleşmiş bakış açılarıyla, kendini tekrar eden düşüncelerle değişim gelmez. Siyasi bilgi, görüş, deneyim ve örgüt heyecanı olmayan hiçbir bürokratik anlayışın halkçı belediyecilikte başarı şansı olamaz; denemelerle yaşanmıştır. Değişim gerçekten değişirseniz gelir.

Bu nedenle Yerel Yönetimlerin; yereli en iyi bilen, yerelde yetişen ve bölgenin her özelliğine doğal olarak hakim olan yerel halktan seçilecek örgütçü yöneticiler tarafından yönetilmesinin en doğrusu olduğuna inanıyoruz” dedi.

HALKLA İÇ İÇE BİR YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ OLACAK

Halkla iç içe bir yönetim anlayışından yana olduklarını belirten Tunay Topal, belediye başkanı seçilmesi durumunda zamanının büyük bölümünü halkın arasında geçireceğini söyledi. Topal; “Sayın konuklarımız, ‘yerelden yönetim ilkelerimiz ve anlayışımıza’ biraz daha devam etmek istiyorum izninizle.

DKMP’nin doğa eğitimleri devam ediyor DKMP’nin doğa eğitimleri devam ediyor

Öncelikle belirtmek isteriz ki; vizyonunu eğitim, kültür ve turizm kenti olma yolunda belirlemiş olan ilimizi bu vizyona bağlı kalarak yakın gelecekte Türkiye'de ve Dünya'da hak ettiği yere taşımak, bu vizyonla örtüşmeyen,  insanımıza ve doğamıza zararlı her türlü yapı, yatırım ve yönetim anlayışını reddediyoruz.

Belediye Meclisimiz ve Sinop Belediyesi çalışanlarımızla; katılımcı, şeffaf, özgürlükçü ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı içerisinde, tarihi değerlerine, doğasına ve insanına sahip çıkarak daha çağdaş, daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak istiyorum.

Sayın konuklarımız, Sinop’un sorunlarını biliyoruz, yola koyulunca bilmediklerimizi de öğreneceğiz. Sorunları sınıflandırmak ve sıralamak doğru düşünme yönteminin esasını oluşturur. Sınıflandırdığınız sorunları tek tek birbirine karıştırmadan, fakat aralarında bağlantı kurarak çözümlemeniz gerekir. Çözümlemediğiniz, anlamadığınız sorunu çözemezsiniz. Sorunları anlayıp çözümlendirdikten sonra onları sıralamanız, bir sorunlar hiyerarşisi oluşturmanız gerekir. Çünkü bazı sorunlar önceliklidir. Diğer sorunların da çözülmesini de sağlar. Başka bir deyişle, bir sorunun çözümünde, başka sorunların çözümünü de bulabilir ya da bu sorunların çözümünü başlatabilirsiniz. Düştüğünüz yerden kalkarsınız ama düştüğünüz yerde hayal kuramazsınız. Yönetim anlayışı ve sistem, kitlelerin katılımıyla değişmedikçe hiçbir şey değişmez. Demokratik ülkelerde seçimler de bunun için yapılır.

Belediye Meclisi Üyelerimiz, toplantıdan toplantıya gelip görev yapma yöntem ve alışkanlığından arındırılacak, halkımızla birlikte aktif görevler üstleneceklerdir. Ben de belediye yönetimimizi rayına oturtturduktan sonra, zamanımın büyük bölümünü halkımızın arasında geçireceğim. 

13 mahallemizde mahalle meclisleri oluşturacağız. Belediye meclis üyelerimiz her bir mahalleden sorumlu olarak paylaştırılacaktır. Bu paylaşım rotasyonlu olacak ve bir sekretaryası kurulacaktır. Mutlaka iki ayda bir muhtarlarımızın öncülüğünde mahalleli ile toplantılar yapılacaktır. Alınan görüş ve kararlara çözümler bulunacaktır. Haklı mazeretim dışında her toplantıda mutlaka bulunacağım. Mahalle toplantıları dışında tüm muhtarlarımız ile mahallelerinden sorumlu belediye meclis üyelerimiz aracılığıyla sürekli iletişimde olacak, onların sorunlarını ilgili birimlere kurumsal iletişim yollarıyla ileteceğiz.

Tembelliğe, uyuşukluğa, belediye içi dedikodulara, mobbinge, halk diliyle her türlü baskı ve şiddete son vereceğiz. Ahenk içinde çalışmamız için belli aralıklarla yapacağımız dayanışma ve sosyal birliktelik toplantılarına önem vereceğiz. Çalışmalarımızın ana ekseninde bilgi, hizmet ve liyakat esas alınacaktır.

İçinizden bunları çok duyduk diyenler çıkabilir ama göreceksiniz biz kararlıyız, azimliyiz ve başaracağız.

‘Ortak akıl ve liyakat ile yönetelim’ anlayışıyla çıktığımız bu yolda oy kaygısıyla kadrolarımızı doldurmadık. Ön seçimden başarıyla çıkıp, partimin ve örgütümün adayı olduktan sonra, yukarıda bahsettiğim anlayış doğrultusunda liyakatli isimleri örgütümüzle birlikte, ortak akılla belirleyecek ve Sinop’umuza hizmet edecek en iyi kadroyu hep birlikte oluşturacağız.

Bilgimizi, kendimizi ve en önemlisi haddimizi de bilerek bu yola baş koyduk. Cumhuriyet Halk Partiliyiz, Solcuyuz, sosyal demokratız, yolumuz büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ve aydınlık yoludur. Kendimizi siz parti üyelerimize ve Sinop halkına emanet ediyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber