Sinop, şu ana kadar görülmemiş bir birliktelikte İstanbul'da buluşuyor.

Valiliği, üniversitesi, belediyeleri, STK'ları, kurum ve kuruluşları, iş dünyası, spor camiası, tek bir amaca kilitlendi. Siyasi ve dünya görüşü, ideolojisi, zikri-fikri farklı gruplar ilk kez tek yürek oldu. Amaç Sinop'u Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak. 

İstanbul Feshane'de bu gün resmi açılışı yapılacak olan 'Tanıtım Günleri' Sinop için umarız bir milat olur. Siyasi çekişmeleri, küçük hesapları bir kenara bırakarak, bu zamana kadar sürekli küçülen Sinop'u el birliği ile nasıl büyütebilirizin hesabını yapma vakti geçiyor bile. Şimdi kaçmak üzere olan bu treni yakalama günümüz. Kanımca; eğer bu treni yakalayamaz isek, Sinop'un geleceğini Sinoplular değil, başkaları belirleyecek ve başkaları söz sahibi olacak. Sayın valimizin de her platformda söylediği gibi, gelecek 10 yıl Sinop için çok önemli. Geleceği planlamalı ve her Sinoplu 'Memleketimde neler yapabilirim?'in hesabını yapmalı. Farklı sektörlerde, herkes kendi alanında yatarım yaparak, pastayı başkalarına kaptırmamalı. Bunu anlamak için sihirli bir küreye bakmaya gerek yok. Her şey ortada. 

Bu arada bunları söylerken, devletinde yatırımcının her şekilde önünü açması gerekiyor. Bu noktada valiliğin girişimlerini destekliyor ve özellikle yüksek teknoloji ürünlerinin üretilebileceği İhtisas OSB'i fikrini can-ı gönülden destekliyorum. Yüzde 70 yerli katkıyla yapılması planlanan nükleer yatırımda Türk sanayicisi pay alacaksa, bu paydan maksimum düzeyde Sinop'ta, Sinoplu sanayici almalı. Elimizi çabuk tutmalıyız, yoksa tren kaçacak. 

Evet; biraz önce söylediğim gibi Feshane'de düzenlenen tanıtım günlerinde, Sinoplular hazır bir araya gelmişken bu konularda da kafa yormalı. Zira pek bir araya gelemiyoruz. Sinop'un gündoğrusundan mı yoksa dedikodusundan mı bilmem ama; geçte olsa bir araya gelmek bu güne nasip oldu. Hazır Feshane'deyken, fesimizi yada kafamızda her ne varsa önümüze koyup Sinop için kafa yoralım. Sinopluları bir araya getirenlere ve bir araya gelerek bu güzel etkinlikleri tertip edenlere saygılarımızı sunuyor, Vitrinhaber Gazetesi olarak bu tür etkinlik ve birlikteliklerin devamını diliyoruz.