Nasreddin Hocanın evi soyulmuş, sabah olduğunda hocanın telaşını gören komşuları toplanıp neler olduğunu sormuşlar. Hoca yahu komşular gece eve hırsız girmiş, ne var ne yok götürmüş telaşım bundandır demiş. Bu beyan üzerine komşuların her biri başlamış hocayı tenkit etmeye, biri kapını iyi kilitleseydin, öteki pencereni sıkı örtseydin, bir diğeri tedbirli yatsaydın diyerek her kafadan hocayı tenkit eden sesler yükselmiş, duruma canı sıkılan hoca nasreddin, ahaliyi susturup onlara el insaf komşular hırsızın hiçmi suçu yok? demiş.

Evet dostlar, malesef yine alçakça bir saldırıyla karşı karşıyayız; ülkemizin engellenemez ilerleyişini hazm edemeyen, eskiden olduğu gibi her isteklerini emir telakki ederek yapan zayıf ve güçsüz türkiye özlemi içersinde bulunan şer güçler ve içimizdeki iş birlikçileri, son günlerdeki gelişmelerden ne kadar rahatsız olduklarını, kanlı ellerini masumların kanına bulayarak bir kez daha göstermişlerdir.

Ülkemizin başına kırk yıla yakındır bela edilen bu terör, ancak tüm milletimizin birlikte karşı koyması ile biter. Her kafadan ayrı ses çıktığı sürece sadece teröristlerin ekmeğine yağ sürülür. Hepimiz farkındayız ülkemizdeki bazı muhalefet liderleri bir olay çıksada hükümete yüklensek diye terörden medet umar haldeler. Bazı yayın basın organlarıda,  ülkemizi kötülemek için ellerinden geleni ardlarına koymadan, neredeyse bir yerde eşşek yellense iktidara yamamak için her türlü ihanetin içerisinde yer alabilecek kadar alçakça yayın yapabiliyorlar.

Ne diyordu milli şairimiz merhum Mehmet Akif, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. Evet sorunların üstesinden ancak bir olursak, diri olursak, iri olursak gelebiliriz. Her kim siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, patlayan bombalar ve şehit edilen insanlarımızın hemen ardından,terörü ve teröristi lanetlemiyorsa, olayları direkt iktidara malediyorsa, en az eli kanlı teröristler kadar suçludurlar. Terörün her türüne açıkça lanet edemiyorlarsa teröristleri cesaretlendikleri için masumların kanları onlarında ellerine bulaşmış demektir.

Olayların hemen ardından toz duman dağılmadan, acımızı yaşayamadan yaralarımızı sarmadan, sırf siyasi düşüncelerimiz sebebiyle birbirimizi suçlayıcı dille konuşmak hedef saptırmaktan  teröristi ve işbirlikçilerini sevindirmekten öte hiç bir işe yaramaz.

Yukarıdaki hoca nasreddin kıssasındada belirttiğim gibi bu olanlarda teröristlerin hiçmi suçu yok? hiç olmassa bu tür olaylar karşısında tek ses tek yürek olalım siyasi görüşümüz ne olursa olursa olsun, acımızı hep birlikte yaşayalım, bir birimizi suçlayarak, teröristleri ve onları maşa olarak kullanan şer odaklarının ekmeğine yağ sürmeyelim.

Ülkemize diz çöktürmek isteyen alçakların hevesini gırtlaklarında bırakalım biz seksen milyon aynı gemide yol alıyoruz, gemimizi batırmak isteyen alçaklara karşı, hep birlikte top yekün haykıralım; ey alçaklar artık karşınızda zayıf güçsüz emir alan Türkiye yok. Güçlü, kudretli, kendinden emin türküyle, kürdüyle, lazıyla, arabıyla, çerkeziyle, gürcüsüyle, abazasıyla, sünnisiyle, alevisiyle, seksen milyonun kardeşçe yaşadığı bir türkiye var ve bize asla diz çöktüremeyeceksiniz, ne yaparsanız yapın kardeşliğimizi bozamıyacaksınız.

Evet bir kez daha milletce yüreğimiz yandı. ülkemize bu acıları  yaşatan, havaalanı'na alçakça saldıran masum insanlarımızı şehit eden, terörün her türünü lanetliyor, aziz şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehit yakınlarına sabırlar diliyorum milletce başımız sağ olsun..