TEMA Vakfı Sinop İl Temsilciliği tarafından vakıf çalışmalarının daha fazla aktif gönüllüyle daha geniş kitlelere ulaşabilmesi amacıyla “TEMA’lı olmak” konulu eğitim programı düzenlendi. Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu’nda TEMA gönüllülerine yönelik verilen eğitimde TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Özgür Cebeci, TEMA çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 3 saat süren eğitimde ayrıca dünyada ve Türkiye’de yaşanan çevre sorunları,  TEMA Vakfı örgütlenme ve gönüllülük modeli, TEMA Vakfı saha faaliyet programı ve bugüne kadar Sinop genelinde neler yapıldığı gibi konular ele alındı.

Özel program uygulayan eğitim kurumlarına atama başvuruları alınıyor Özel program uygulayan eğitim kurumlarına atama başvuruları alınıyor

Çeşitli sunumlar eşliğinde gerçekleştirilen eğitime katılan gönüllülerin aktif olarak çalışmalara katılması için neler yapabileceklerine dair görüş alışverişinde bulunulduğu eğitimin son bölümünde ise katılımcılar, TEMA Vakfı hakkında merak ettikleri soruları sordu.

Eğitime katılan gönüllülere “Eğitim Katılım Belgelerinin” verilmesiyle tamamlanan program sonrasında değerlendirmelerde bulunan TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Özgür Cebeci, ilkini gerçekleştirdikleri eğitim programının oldukça verimli geçtiğini söyledi. İlerleyen dönemlerde Sinop’un coğrafi yapısı dikkate alınarak planlan Boyabat, Durağan, Saraydüzü ilçelerine yönelik olarak eğitimler düzenleneceğini belirten TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Özgür Cebeci, bu eğitimlerin ilkinin ise 05 Mayıs 2024 Pazar günü Boyabat İlçesinde olacağını ve bu eğitime katılmak isteyen TEMA Gönüllülerinin kendisine ait olan [email protected] veya Boyabat İlçe Sorumlusu Melek Özkırış’a ait olan [email protected] adreslerine iletişim bilgilerini iletilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi