Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun, Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde Üniversitelerarası Basketbol 2. Lig Grup Birinciliği müsabakaları düzenlendi.   

Kadınlarda Bülent Ecevit Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, erkeklerde ise, Kastamonu Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi, 5 gün süren müsabakalarda ilk 2’ye girip 1. Lig’e yükselmek için mücadele verdi. 

Her iki kategoride de yer alan ev sahibi Bülent Ecevit Üniversitesi, evinde 1. Lig sevinci yaşamak istiyor. Kadın-Erkek olarak 9 farklı üniversiteden 13 takımın yer aldığı şampiyonada ev sahibi Bülent Ecevit Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, 2’de 2 yaptı. Büyük çekişmeye sahne olan maçlar Cuma günü oynanan final maçları ile son buldu. Müsabakalar sonucunda kadın-erkek gruplarından ilk ikiye giren takımlar bir üst lige terfi etti. 
Editör: Vitrin Haber