Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından Sinop Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen plaj voleybolu organizasyonu TVF Pro Beach Tour 2015 Sinop Open etabı bugün başlıyor. 

Sinop Kumkapı sahilinde 3 gün boyunca kıyasıya mücadeleye sahne olacak organizasyon hakkında bilgi veren Sinop Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmet Damaroğlu geçtiğimiz yıl büyük bir başarıyla gerçekleştirilen turnuvaya yine bu yıl ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Damaroğlu; “2. senemizde bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan ve ilimize tekrar gelen başta Oğuz Değirmenci’ye ve tüm Türkiye Voleybol Federasyonu ekibine hoş geldiniz demek istiyorum.

Bu sene organizasyonumuz bir kat daha büyüyerek devam ediyor. Sinop Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen ve devam eden bu organizasyonda yerelde bir çok destekçimiz sponsorlarımız var. Öncelikle Sinoplu sponsorlarımıza bizlere vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ediyorum.  Bu turnuvanın gerçekleşmesinde en başından büyük emeği geçen Mehmet hocama ve Murat hocama da bir Sinoplu olarak teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir organizasyonu Sinop’a onlar sayesinde el birliği ile birlikte kazandırdık” dedi. 
 
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF)  Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, organizasyonun gerçekleştirileceği Kumkapı sahilinde düzenlenen basın toplantısında, turnuvada 16 erkek ve 10 bayan takımının yer aldığını söyledi.

Türk plaj voleybolunun büyük atılım gerçekleştirdiğine dikkati çeken Değirmenci, Sinop’ta olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Her geçen gün büyüyen bir plaj voleybolu dalgasının olduğunu ve Sinop’ta bu dalgaların en büyüğünden bir tanesi olduğunu ifade eden Değirmenci; “Özellikle Sinop Belediyesine, hocalarımıza ve sponsorlarımıza büyük katkılarından emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sinop etabı 2014 yılının en çok ilgi çeken ve sükse yapan organizasyonlarından biri oldu. Bu yılda aynı şekilde devam ediyor. Plaj voleybolunun Türkiye’de büyümesi için TVF olarak yapmış olduğumuz yatırımlar var, bu yatırımlardan bir tanesi de Sinop. Türkiye’nin dört bir yanına plaj voleybolunu yaymak istiyoruz ve bu yüzden Sinop’u çok önemsiyoruz. Bütün ekipmanlarımızı Sinop’a getirip burada çok güzel bir atmosfer oluşturduk” dedi. 
Turnuvanın 12 Temmuz Pazar günü 17:00 ve 18:00’da Ntvspor’dan canlı olarak yayınlanacağını ve ardından gerçekleştirilecek olan ödül töreni ile dereceye giren sporculara ödüllerinin takdim edileceğini belirten Değirmenci; “Bayanlarda ve erkeklerde 12 takıma Toplamda 32 bin TL para ödülü dağıtılacak. TVF atılımı ile para ödülü geçen yıla göre 2 katına çıkartıldı. Bu yıl toplamda Türkiye genelinde etaplar sonucunda  450 bin TL para ödülü dağıtılacak. Sezon sonunda da bir para ödülü var. Bu ödül içinde her etaptan toplanan puanlar hesaplanıyor. Sinop etabıda dünya sıralamasına puan veren etaplardan bir tanesi, yani Sinop etabında ilk 5 e giren takımlar dünya sıralamasındaki yerlerini etkileyecek puanları da kazanma hakkına sahip olmuş olacaklar para ödülünün yanı sıra” dedi. 
Sinop Belediyesine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz diyen TVF Plaj voleybolu Kurul Koordinatörü Emel Öztürk; “Biz TVF olarak Sinop’ta olmaktan çok mutluyuz. Sinop Belediyesi ve diğer sponsorlar bu organizasyonda bizlere çok büyük katkıda bulunuyorlar emeklerinden dolayı hepsine çok teşekkür ediyorum. Umarım gelecek senelerde de dalgalar büyüyerek bütün Türkiye’ye ulaşacak” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber