İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Sinoplu 19 yaşındaki genç Mustafa Berkay Akbaş’ın adını ve anısını yaşatmak adına gerçekleştirilen Sokak Basketbolu Turnuvası geride kaldı. 19-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuva sonrasında organizasyon komitesi, basın mensupları ile bir araya gelerek turnuvayı değerlendirdi.
Hafta sonu Çömlek Restaron’da gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Berkay Akbaş’ın babası ve aynı zaman da Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salim Akbaş; ”Basın mensubu arkadaşlara bizlere desteğinden dolayı çok teşekkür ederim. Bu yıl 2. sini düzenlediğimiz başlangıç noktasındaki kaydettiğim duygular bugün biraz daha yoğun olarak devam ediyor. Sebebi de şehrin sahiplendiği, hatta şehre dışarıdan gelen insanların bile sahiplendiği insanların beğeniyle anlattığı bir organizasyonu tamamladık. Oğlum adına yapılmış güzel bir etkinliği sonlandırdık. Bugün burada bulunmamızın amacı bize katkı veren insanlara bir teşekkür sunumu yapmak. Ben bu organizasyonda emeği geçen tüm insanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM’
2. Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvası’nın bir diğer organizatörlerinden Mehmet Akalın da turnuvada emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak; ”Bu sene Berkay Akbaş adına düzenlemiş olduğumuz etkinlik sevgili Salim Akbaş’ın dediği gibi son derece güzel ve nezih bir ortamda gerçekleştirildi. Bu etkinliğin ortaya çıkmasında, dışarıdan gelen takımların konaklamasında, ulaşımda ve her türlü etkinlikte Anılcan Acun ve Anıl Çilingir ciddi anlamda bu organizasyona katkıda bulundu. Herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘HERŞEY BERKAY AKBAŞ İÇİN’
2. Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvası’nın bir diğer tertip komitesi üyesi Anılcan Acun ise, anlamının ve öneminin oldukça yüksek olduğu bir organizasyonu geride bıraktıklarını belirterek; ”Bizi bu anlamlı organizasyonda yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Anlamının ve öneminin çok büyük olduğu bir turnuvayı geride bıraktık. Sakatlık olmadan her hangi bir sıkıntı olmadan turnuvamızın sonuna geldik. Şahsıma göre bu etkinlikte her hangi bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Duygusal duyguların da yoğun bulunduğu bir turnuva geride kaldı.  İlerleyen zamanlarda bu organizasyonların çok daha iyilerini yapacağız. Her şey Berkay Akbaş için” ifadelerine yer verdi. 

‘HEDEFİMİZE ULAŞTIK’
Bir diğer tertip komitesi üyesi ve aynı zamanda Sinop Diyojen Rotary Kulübü başkanı Ahmet Kavazak da hedeflerine ulaştıklarının altını çizerek; ”Hedefimize ulaştık. Birinci turnuva, ikinci turnuva da gayet olumlu ve verili geçti. Hem Salim’in hem Mehmet hocamızın dediği gibi dışarıdan gelenlerin bu turnuvaya bakış açışı çok önemliydi. Hem Sinopluları hem dışarıdan gelen misafirlerimizi kattığımız için çok keyifli bir turnuva geçirdik. Amacımıza ulaştık. Berkay Akbaş’ı sevgili yavrumuzu unutturmayacağız dedik. Bu turnuva ile de bunu kanıtlamış olduk. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gerçekleştirilen basın toplantısına Salim Akbaş’ın yanı sıra, Sinop Diyojen Rotary Kulübü başkanı Ahmet Kavazak, 2. Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvası Organizasyon tertip komitesi Anılcan Acun, Anıl Çilingir ve Mehmet Akalın katıldı.
 
Editör: Vitrin Haber