Ayancık'ta bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 'Triatlon Yarışması Türkiye Şampiyonası' na 50'nin üzerinde sporcu katılacak. 

Ayancık Kaymakamlığı ile Ayancık Belediyesi ve Triatlon Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek olan şampiyona 7 Temmuz 2012 Cumartesi günü saat 15:00 da Ayancık İskele Meydanı'nda halk triatlon yarışmaları ile başlayacak.

Büyük bayan ve büyük erkeklerde toplam 50 sporcunun katılacağı Triatlon Türkiye Şampiyonası yarışmaları 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu parkurundan oluşacak. Büyük çekişmeye sahne olacağı tahmin edilen şampiyona öncesi başlatılan hazırlıklar ise sürüyor. 
Bu tarz etkinliklerin ilçede düzenlenmesi noktasında büyük emeği olan ilçe kaymakamı Suat Yıldız yaptığı açıklamada; şampiyonanın oldukça renkli geçeceğine inandıklarını ve ilçe halkını ilk kez bu spor dalıyla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün ise; bu şampiyona ile sporun değişik dallarına aynı anda vurgu yapıldığını ve özellikle başta gençler olmak üzere halkımızın  spora olan ilglerini arttırma noktasında büyük fayda sağlayacağını belirtti.
 
Editör: Vitrin Haber