Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü koordinesinde yapılan Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Küçükler Masa Tenisi Türkiye Birinciliği müsabakaları Sinop 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nda başladı. Okul Sporları Küçükler Masa Tenisi Türkiye birinciliği müsabakalarına KKTC dahil 19 ilden, 38 takım, 152 sporcu, 76 idareci, antrenör ve 24 hakemin katıldığı bildirildi.

Masa Tenisi Merkez Hakem Komitesi Üyesi ve müsabakaların Başhakemi Koray Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Küçükler Masa Tenisi Türkiye Birinciliği müsabakalarının 3 gün süreceğini söyledi.

İlk gün küçükler kategorisinde erkekler ve kızlarda takım grup müsabakalarının yapılacağını belirten Mete, daha sonra elemelerle devam edecek şampiyonanın finallerle sona ereceği, dereceye giren okullara ödül verileceğini söyledi.

Şampiyonanın Sinop'ta yapılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Mete, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen çocuklarımız hem buraların güzelliklerini görüyorlar, birbirleriyle kaynaşıyorlar ve arkadaşlık kurarak büyük bir sosyal hareketin başlamasına sebep oluyorlar. Dolayısıyla da bu tür etkinlikleri gayet faydalı buluyorum. Bu bağlamda turnuvaya katılan, görev alan tüm sporculara, idarecilere, antrenörlere ve hakemlere başarılar diliyorum" dedi.

AA


Editör: Vitrin Haber