Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 2016 – 2017 yılı Okul Sporları Faaliyet Programında Yer Alan 28 Mart 2017 tarihinde düzenlenen "Yıldız Kız–Erkek Okullar Taekwondo İl Birinciliği Müsabakaları" Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda yapıldı. 

Oldukça çekişmeli geçen müsabakaları 7 okul katıldı. Müsabakalar sonucunda Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu kız ve erkeklerde ile genel klasmanda 1. oldu. 

Buna göre Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu; erkekler 37 kilogramda Hikmet Faruk Tosun ikinci, 41. Kilogramda Yunus Emre Temel üçüncü, 45 kilogramda Yakup Demir ikinci, 49 kilogramda Yusuf Şamil Özpeker birinci ve +65 kilogramda Salih Berke Çaynak birinci olurken; Kızlarda 37 kilogramda Ahsen Sıla Fırıncı birinci ve 47 kilogramda da Sena Köseoğlu birinciliği elde etti. 

Sıkletlerinde 1. olan sporcuların Türkiye Grup Müsabakalarında Sinop'u ve okullarını temsil edeceği öğrenildi. 

ALANYA'DA 2 MADALYA KAZANDIRMIŞLARDI
Sinop Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün başlatmış olduğu “Taekwondo Okulumda” proje kapsamında Antrenör Barış Tosun ve Şaban Değermenci nezaretinde yaklaşık 2,5 yıldır çalışmalarına devam eden öğrencilerin 06-10 Mart 2017 tarihlerinde de Alanya`da yapılan Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonasında yine okul öğrencileri Hikmet Faruk Tosun ve Yakup Demirci'nin Türkiye 3.'sü olarak Sinop'a 2 madalya kazandırmıştı.
Editör: Vitrin Haber