120 sporcunun katılım gösterdiği, 114 sporcunun başarılı olduğu sınavda, sporcular istenilen teknikleri başarı ile yerine getirmelerinin sonucunda bir üst kuşak seviyesine terfi etti.

Terfi eden sporculara başarı belgeleri ve yeni kuşakları Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, Ulusal Hakem Nevzat Yakın, Boyabat Tarım İlçe Müdürü Murat Usta, Boyabat PTT Müdürü Muhsin Ersoy ve Sınav Komisyon Başkanı Barış Tosun tarafından verildi.

Sınav Komisyon Başkanı Barış TOSUN  sınav sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi; “2018 yılı 2. Dönem kuşak sınavımızı Sinop ve Boyabat İlçemizdeki Taekwondo Okullarımızda gerçekleştirdik. Taekwondo sporunun yaygınlaştırılması, Sinop sporuna ve Ülke sporuna katma değer sağlanması için çabaladığımız bu yolda Hamdolsun emin adımlarla ilerliyoruz. 

Sporcularımıza Federasyon talimatları gereği dörder aylık arayla senede üç dönem sınav yapmaktayız. Her sınav öncesi ve sonrası çocuklarımızı gözlemleyerek terfi ettikleri kemer seviyelerindeki tekniklerin eğitimleri ile gelişim sağlıyoruz . Sporcuların  İl ve Ulusal şampiyonalara katılım için belli bir kemer seviyesinde olmaları ön şart. Federasyon talimatları ile belirlenen kemer seviyelerine ulaştığımızda alt yapıdan yetişen sporcularımızı yarışmacı performans takımımıza dahil edeceğiz.

Sinop ve Boyabat’ta taekwondoya ilgi her geçen gün artıyor. Taekwondo sporu disiplin, sevgi ve saygı temelinde  güzel ahlakı teşvik eden bir spor olması bizi futboldan sonra en çok sevilen spor yapıyor. Taekwondo çalışmaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Sinop Merkez, Gerze, Boyabat ve Durağan  ilçelerinde  devam etmekte olup, kursa kayıt 6-15 yaş her vatandaşımız kurslardan ücretsiz faydalanabilmektedir. 
 
Bize bu özverili çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın M. Kazım AÇIKBAŞ, İlçe Müdürümüz Sayın Faruk ERDEM’e teşekkür ederim. Sınavlarımızda başarı gösteren sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını artarak devam etmesini temenni ediyorum. Taekwondo camiasının en büyük destekçileri her zaman velilerimiz olmuştur. Bizlere güven ve desteklerinden dolayı velilerime ayrıca teşekkür ederim"

 
Editör: Vitrin Haber