2012-2013 satranç sezonu başlıyor.

Geçen sezon Konya'da yapılan satraç şampiyonasında Sinop Kültür Spor takımından 5. masa transferi milli sporcu Sena Nur Kaya'nın bireysel sıralamada 3. oluşu ve Satranç İl Temsilcisi M. Akif Nas'ın +75 ELO ve +49 UKD alarak başarılı olması Sinop'ta satranç adına teselli olmuştu. Satranç meraklıları şimdi gözünü yeni sezona dikti.

Satranç İl Temsilcisi M. Akif Nas yaptığı açıklamada yeni sezonda önemli başarılara ima atmayı hedeflediklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada hedeflerini ve beklentilerini sıralayan Nas, "Önümüzdeki yıl ve yıllar için bu başarıların il geneline yayılması amacı ve satrancın yetişen çocuk ve gençlerimiz için yapması gereken katkıyı sağlamak amacı ile devam eden kulüp çalışmaları ve satranç organizasyonları için Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz sayın Mustafa Çelik başta olmak üzere sayın valimiz ve diğer devlet erkanımızın verdiği destekler için tüm içtenliğimizle tüm satranç camiası adına şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeterli desteğin sağlanabilmesi için satranç adına yapılması gereken ve yeni nesillerin sağlam bilgi ve kaliteli bir yaşama, en önemlisi de başarılı ama gerçekten insani duyguları ön planda olan bireylerin yetişmesini sağlamak için bu spor dalına destek olunması gerekir. Federasyonun, devam eden yoğun faaliyetlerinin olimpiyatlar başta olmak üzere bu ay yapılması ve tahminen ilimizde de eylül sonunda belirlemeye çalışacağımız yıllık programımız ile başlatacağımız yeni sezonumuzun tüm satranç camiası ve Sinop ilimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
Editör: Vitrin Haber