Sinop İli, İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (SİYAD) organize ettiği Sinoplu Dernekler arası geleneksel futbol turnuvasının açılışını TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy yaptı. Maltepe Belediye Başkanlığı’na ait Başıbüyük Spor Tesisleri’nde düzenlenen törene Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da katıldı. 

SİYAD Gençlik ve Spor Komisyonu’nun koordine ettiği Sinoplu dernekler arası futbol turnuvası Maltepe Belediye Başkanlığı’na ait Başıbüyük Spor Tesisleri’nde düzenlenen törenle başladı. Törene TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı, SİYAD Yönetim Kurulu üyeleri, SİYAD şube başkanları, Belediye Meclisi üyeleri, Sinoplu derneklerin başkanları, basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüzlerce vatandaşın ilgi gösterdiği futbol turnuvasının açılışını TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy yaptı. Sinoplu kırk derneğin oluşturduğu takımlar arasında oynanacak ilk müsabaka başlamadan önce kısa bir açılış konuşması yapan Ersoy, her zaman sporun ve sporcuların yanında olduklarına dikkat çekti. 

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Ersoy: “ Spor dostluktur, kardeşliktir. SİYAD’ımız bugün burada güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Düzenlediği geleneksel futbol turnuvasıyla Sinopluları bir araya getiriyor, tanıştırıyor, kaynaştırıyor. Sinopluların dost olmasına vesile oluyor. Hemşerilerimiz arasında kardeşliği, dostluğu ve dayanışmayı güçlendirici organizasyonlara imza atıyor. Başta SİYAD Genel Başkanımız Sayın Keramettin Arpacı Bey olmak üzere bu etkinlikte görev alan SİYAD yönetim kurulu üyelerine, komisyonlarına, şube başkanlarına, dernek başkanlarına teşekkür ediyorum. Takımların içerisinde yer alan tüm sporcularımıza üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Düzenledikleri futbol turnuvasıyla ilgili bilgi veren SİYAD genel başkanı Keramettin Arpacı ise şunları söyledi: “Sağlıklı olmanın, tanışıp dost olmanın, toplumda sosyalleşmenin bir yolu da spordur. Spor hem sağlık, hem dostluk, hem de kazanmak için yapılır. Ancak asıl amaç ille de müsabakaların sonucunda kazanmak değildir, spor yapmaktır. Spor yapan taraflardan birisi olmaktır. Kazanılan başarılar, kazanılan kupalar zamanla unutulup gider. Ancak kazanılan dostluklar ve sağlık ölünceye kadar yani insana son nefesine kadar eşlik eder. Kısacası spor dostluktur, spor sağlıktır, spor en güzel yaşam tarzıdır. Önemli olan yerleşik usullere ve geleneklerimize uyarak centilmence mücadele edip kazanmak, kaybedince de kazanan rakibini tebrik etmektir. İki ay süreyle devam edecek futbol turnuvasında kazanılan dostlukların ebedi olmasını SİYAD olarak çok arzuluyoruz.”
Editör: Vitrin Haber