Sinop’ta düzenlenen “Sağlıklıyız Çünkü Hareketliyiz” adlı sosyal projede resmi kurum çalışanları Latin dansı yaptı. 

Sinop Halk Sağlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizesinde şehir stadında spor eğitmeni Selin Ercan eşliğinde resmi kurumda çalışanlar Latin dansı yaptı. Spor eğitmeni Selin Ercan, "Kurumlarda çalışan ve genelde hareketsiz kalan memurlarımız için de çok iyi bir etkinlik oldu. Bunu diğer etkinliklerimizde de yapıyoruz, Anneler Günü’nde olsun, yine statta yaptığımız etkinliklerde olsun aerobik tarzı, zumba tarzında, yani Latin dansları karışımıyla. Hem tanıtmış oluyoruz, hem de eğlensinler diye spor amaçlı yaptırdığımız bir etkinlik” diye konuştu. 

Dans eden bayanlar, çalışma süresince hareketsiz kalındığını ve bu tür organizasyonlarla hareket ve spor şansı bulduklarını ifade ettiler. 

Proje hakkında bilgi veren Sinop Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Azize Çelik, “Halk Sağlığı Müdürlükleri olarak bizim kronik hastalıklarla, obezite ile savaş konusunda bir amacımız var. İnsanların sağlıklı beslenmesini, fiziksel aktivitelerde bulunmasını, kronik hastalıklara yakalanmamasını, kanserden korunmasını istiyoruz” dedi.  Sağlıklı beslenmeye de dikkat çeken Çelik, “İnsanların sağlıklı yaşamasını istiyoruz” diye konuştu. 

Bu projenin ortağı olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk ise, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporun her noktasında mevcut olan vatandaşlarımıza her türlü imkanı sağlıyor. Halk sağlığının yapmış olduğu bu farkındalık faaliyet programı içerisinde de bizim antrenörlerimiz, tesislerimiz, malzemelerimizle onların yanındayız ve yanlarında da olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Etkinlik, halat çekme yarışı ve çeşitli ikramlarla son buldu. 

İHA

Editör: Vitrin Haber