Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Yaz Spor Okullarının açılış töreni Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Açılışa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, şube müdürleri, antrenörler, sporcular ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, 5-18 yaş arası çocuklar ve gençlerin yaz tatilindeki serbest zamanlarını nitelikli bir şekilde değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bir birey olarak yetişebilmeleri ve yeteneklerini keşfedip kendilerini geliştirebilmeleri için her yıl 81 ilde eş zamanlı olarak yaz spor okulları açıldığını söyledi.

Yaz spor okullarına 17 branştan yaklaşık bin öğrencinin katıldığını belirten Öztürk, "Sporun önemini çocuklarımıza küçük yaşta aşılayabilirsek sağlıklı, başarılı, zorluklar karşısında yılmayan, azmeden bir nesil bizim olacaktır. Biz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak spor yapmak isteyen her bireyin yanındayız ve destekçisiyiz. 2015 yılı il spor merkezlerine katılım sağlayan tüm kulüplere, görev yapan antrenörlerimize ve sporcularımıza sporla birlikte keyifli bir yaz tatili temenni ediyorum" dedi.

Program sonunda boks, basketbol ve jimnastik gibi branşlarda öğrencilerin yaptığı gösteri büyük alkış aldı. 

Editör: Vitrin Haber