Sinop'ta Pazar günü Kırkpınar pehlivanları ile Türkiye karakucak şampiyonlarının da katılacağı güreş organizasyonuna Sinop ve çevre illerden de büyük katılım bekleniyor. 

Geleneksel Sinop 5. Karakucak Güreşleri 21 Eylül Pazar günü yapılacak. Sinop Dokuzoğlu Şehir Stadyumunda Sinop Gençlik Spor Kulübü organizasyonunda oluşturulan tertip komitesi tarafından gerçekleştirilecek olan güreşlerde, bu yıl bir ilk yaşanacak. Güreşlere Kırkpınar baş pehlivanları ve Türkiye karakucak şampiyonları da güreşlere katılarak er meydanında ter dökecek. 

Çevre il ve ilçelerden de çok sayıda güreşçinin katılması beklenen organizasyonda, Baş pehlivana 3 bin TL, Başaltına bin 700 TL ve büyük orta birincisine de bin TL ödül verilecek. Diğer kategorilerinin de birincileriyle birlikte güreşçilere toplamda 11 bin 300 TL ödül dağıtılacak. 

Şampiyonlar Sinop'ta olacak
Organizasyonla ilgili bilgi veren Geleneksel Sinop 5. Karakucak Güreşleri Tertip Komitesi ve Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, tüm Sinopluları güreşlere daveet etti. Girişlerin ücretsiz olduğunu hatırlatan Üçüncüoğlu; "Pazar günü yapılacak olan Sinop 5. Geleneksel Karakucak Güreşlerine, Kırkpınar'ın ünlü başpehlivanlarından Sermest Bulut, Salih Dorum ve Ahmet Serbest ile ayrıca 2012 yılı Türkiye Karakucak Şampiyonu Fatih Kambur ve 2014 yılı Karakucak Şampiyonu Yalçın Sözen ile anlaşma sağlandı. Diğer sürpriz isimlerle de anlaşmalar devam ediyor. Şimdiden tüm Sinop halkına keyifli seyirler diliyorum" dedi.

Bu arada tertip komitesinde ise şu isimlar yer alıyor; "Ali Çöpçü, Hikmet Albayrak, Mustafa Demirel, Şükrü Bal, Timur Sırt, Cihat Özkaptan, Seyit Ali Çetin, Uğur Giresun, Mahmut Yıldız, Ayhan Karaoğlu, İbrahim Olgun ve Veyis Karabal"

Ali Fuat Özşahin

Editör: Vitrin Haber