Sezon öncesi yaptığı transferlerle gerek yerel gerekse ulusal medyada adından sıkça söz ettiren Sinopspor Türkiye'de daha önce Bursaspor ve Şanlıurfaspor'da forma giyen Sierra Leoneli futbolcu İbrahim Teteh Bangura ve Trabzonspor’da da forma giyen Brezilyalı futbolcu Alanzinho ile anlaşmıştı.
Ziraat Türkiye Kupasına mücadele eden Sinopspor 1. Turda Yeni Amasyaspor’u, 2. Turda Erbaaspor’u eledi. 3. Turda Boluspor ile karşılaşan Sinopspor Boluspor’a 3-0 mağlup olarak Ziraat Türkiye kupasına veda etti.
Ziraat Türkiye Kupasına veda etmesi ardından çalışmalarını sürdüren Sinopspor 3. Lige çıkma yolunda SporToto Bölgesel Amatör Lig’de 4. Grupta mücadele edecek. 
SporToto Bölgesel Amatör Lig’de açılış maçında Bulancakspor ile Giresun Bulancak İlçe Stadyumda karşılaşacak olan Sinopspor, Giresun İlçe Stadyumunda Teknik Direktör Mehmet Köseoğlu gözetiminde yaptığı top kapma ve pas çalışması antrenmanı yaptı. 
Yaklaşık 1 saat süren antrenman pas ve taktik çalışması ile sona erdi.
Antrenmanın ardından Bulancak’ta konakladıkları otele giden sporcular ve teknik ekip, maç saatini beklemeye başladı.
Giresun Bulancak İlçe Stadyumunda yarın saat:15:00’da Kanal 28’den canlı yayınlanacak olan Bulancakspor Sinopspor karşılaşmasının hakemleri ise şöyle;  Hasancan Demir(hakem), Kaan Ergin(1. Yardımcı hakem), Erdinç Yaman (2.yardımcı hakem), Hakan Güngör (4. Hakem), Faruk Sertakan (gözlemci).