Ayhan Özhan;  “Kulüp olarak, ligde bulunduğumuz istatistiki konum itibariyle gerek yönetim kurulu gerekse sponsorumuz Hamit Maden Bey ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Alanzinho ve Teteh’e 2. Yarıda gerek olmadığını düşündük” dedi.

SİNOPSPOR Kulübü Başkanı Ayhan Özhan ve yönetim kurulu üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek sezonun ilk yarısı için değerlendirmede bulundu. 

Toplantıda konuşan Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, Spor Toto BAL 2017-2018 sezonunda Sinopspor’un büyük talihsizlikler yaşadığını belirtti. Özhan; “Ligin ilk yarısında 13 karşılaşma oynandı. İlk devrede yaşayabileceğimiz tüm şansızlıkları yaşadık. Hem yönetim kurulu üyelerimiz hem de teknik ekibimiz ile yaptığımız değerlendirmede deplasman ya da iç sahada oynanan maçlarda çok şanssızlıklar yaşadık. Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları tecrübeleri değerlendirip ilerleyen maçlarımızda bunları yapmamamız gerekiyor. Kaybettiğimiz maçlarda önde olduğumuz maçlardı. Görele maçı 8-1 bitecek bir maçtı, ama 1-1 bitti. Maalesef futbolda yaşanabilecek en kötü şanssızlıkları yaşadık. Sezonun ilk yarısında Teknik ekibimizde bir değişiklik yaşadık. Daha tecrübeli hoca ve teknik ekip getirdik. Teknik ekibimiz yaptığı çalışmalar sonucunda 2 Ocak 2018 tarihinde başlayacak olan 2. Transfer döneminde tespit edilen genç dinamik oyuncuları transfer ederek inşallah ikinci devreye başlayacağız” dedi. 

ALANZİNHO VE TETEH’E 2. YARIDA GEREK OLMADIĞI KARARI ALDIK
Geçtiğimiz Temmuz ayında mor beyazlı renklere bağlanan Sierra Leone’lı futbolcu İbrahim Teteh Bangura ve Ağustos ayında Sinopspor’la sözleşme imzalayan Brezilyalı ünlü futbolcu Alanzinho’nun takımdaki durumları ile ilgili  kamuoyunda yanlış söylemler dolaştığını belirten Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, kulübün her iki futbolcu ile de herhangi bir sorun yaşamadığını ancak mali nedenler ve takımın istatistiki konumu itibariyle bu iki futbolcu ile ligin 2. yarısında devam etmeme kararı aldıklarını söyledi. Özhan Ligde ilk yarı 17 Aralık’ta bitiyordu ve Alanzinho ile Teteh’in uçak biletleri 18 Aralık tarihi olarak 5 ay önceden zaten Brezilya ve Amerika olarak alınmıştı. Hem devre arası olması hem de yılbaşı için aileleri ile birlikte zaman geçirmek için. Kamuoyunda çıkan bilgi kirliliği var, giden futbolcularımız başka bir şekilde gitmedi. Fakat gerek yönetim kurulu gerekse sponsorumuz Hamit Maden Bey ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Alanzinho ve Teteh’e 2. Yarıda gerek olmadığını düşündük. Yoksa hala bizim futbolcularımız, bir kulübe gitmiş değiller. İstediğimiz zaman çağırırız gelirler. Havaalanından beraber uğurladığımız, ileride Sinop’tan ev alıp yerleşebilecek arkadaşlarımız. Onlar burayı çok sevdiler, bizlerde onları çok sevdik. Ama ekonomik anlamda belli bir maliyeti olduğu için, ligde bulunduğumuz istatistiki konum itibariyle yaptığımız görüşmeler sonucunda 2. Devrede bu arkadaşlarımızı çağırmama kararı aldık. Kendilerine Sinopspor’a vermiş oldukları emeklerinden, katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.  
 
Editör: Vitrin Haber