Türkiye Kano Federasyonun 2015 – 2016 yılı faaliyet programında yer alan Okul Sporları Deniz Kanosu Genç A Kız- Erkek ve Yıldız Erkekler Türkiye Birinciliği Yarışmaları 28 – 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Adana ‘da gerçekleştirildi.

Genç Kızlarda Deniz Kanosu Kategorisinde İlimizi temsil eden Sinop Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencileri Simge Havanur Ustaoğlu Türkiye 3.si, Sibel Aydın Türkiye 4.sü, Gizem Öztürk Türkiye 5.si ve Takım halinde Türkiye 2.si oldular.
Yıldız Erkeklerde Gelincik Ortaokulundan Emirhan Elitok elemeleri geçerek finalde yarışında Türkiye 4.sü oldu.
Müsabakalardan derece ile dönen tüm sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, sporculara bundan sonraki spor hayatlarında da başarılar diledi. Açıkbaş; “Su sporları ile ilgili kendimize önemli hedefler belirlemiştik;  Bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ayrıca Yelkende var olan başarımızı Kürek ve Kanoda da tekrarlayıp, Kano ve Kürek Sporlarında da Sinoplu Milli Sporcularımızın olacağından hiç şüphemiz yoktur.

Türkiye Derecesi yapan Sporcu Öğrencilerimizi Başarılarından dolayı kutluyor, Başarıda Pay Sahibi olan Hocalarını ve Antrenörlerini tebrik ediyorum dedi. 
Editör: Vitrin Haber