Sinop yüzme ihtisas spor kulübü bir ilke daha imza attı. Türkiye yüzme federasyonu faaliyeti olarak 12-13 Ocak 2018 tarihinde Sinop Yarı olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen 11-12 yaş il baraj yarışlarına kulüp 10 öğrenciyle katıldı. Hemen hemen her öğrenci barajı geçerken kulüp sporcularından Alptuğ Argun 4 mesafenin süre barajını, Mert Gül ise 3 mesafede süre barajını geçerek Türkiye gurup müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Elde ettikleri başarılarından dolayı sporcuları tebrik eden Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü Koordinatörü Levent Gül, genç sporcuların ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.

Gül; “Türkiye yüzme federasyonunun faaliyet programında yer alan Türkiye grup müsabakalarına katılacak sporcuların belirlenmesi için ilimiz yarı olimpik yüzme havuzunda 11-12 yaş il baraj yarışları düzenlendi. Bu yarışlara 10 sporcu ile katılan kulübümüz büyük başarı elde etti. Hemen hemen tüm sporcularımız barajı geçerken sporcularımızdan Alptuğ Argun 4 mesafenin süre barajını, Mert Gül ise 3 mesafede süre barajını geçerek Türkiye gurup müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Sporcularımız bu özellikleri ile Sinop’tan Süre barajını geçen ilk sporcular olma özelliğini taşıyorlar. Federasyonun belirlediği baraj sürelerini geçemeyen sporcular, Kulüp yarışları veya federasyonun her hangi bir yarışına katılamayacaklar. Bu anlamda bizlere bu büyük gururu yaşatan sporcularımızı tebrik ediyorum. İlimizi Türkiye grup müsabakalarında temsil edecek olan sporcularımızın, elde edecekleri başarılarla bu gururumuzu bir kat daha arttıracaklarına inancımız tamdır. Sporcularımıza müsabakalarda başarılar diliyorum” dedi.  
Editör: Vitrin Haber