Türkeli ilçesine bağlı Oymayaka köyü nüfusuna kayıtlı olan 3 çocuk babası Mustafa Çelik'in 15 yaşındaki oğlu Hamza Çelik, U-15 Yıldız Erkekler Türkiye Milli Takımı'na çağrıldı.

Yaklaşık 4 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basketbol Spor Kulübü'nde oynayan genç sporcunun babası Mustafa Çelik, oğullarının milli takıma çağrılmasıyla gururlandıklarını söyledi. Çelik; "Oğlum, basketbol hayatına 4 sene önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basketbol Spor Kulübü'nde başladı. İlk duyduğumuzda mutlu olduk ancak derslerine etkisi olup olmayacağı konusunda kararsız kaldık. Bir yandan dersleri, bir yandan da spor hayatında başarı kaydetmesiyle bizleri umutlandırdı. Sonrasında da Milli takıma çağrılmasıyla gururlandık, artık ülkesini temsil edecek. Gençlerimize de bir anlamda örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

Kendisinin de gençlik dönemlerinde basketbol oynadığını söyleyen Mustafa Çelik oğluyla gurur duyduklarını belirtti. Çelik; “Bende oğlum gibi bir zamanlar basketbol oynuyordum ancak herhangi bir spor kulübünde oynamadım. Oğlum kendini geliştirdi ve şuanda Milli Takım'da bizleri gururlandırıyor. Bu sene ortaokulda son senesi olduğu için bir yandan TEOG sınavlarına hazırlanıyor. İnşallah eğitim hayatında da başarı kaydetmesi için her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber