Yıllardır, yaptığı Taekwondo sporunda elde ettiği büyük başarılarla adından sıkça söz ettiren Sinoplu Milli Sporcu Ali Kemal Ustabaş, yaklaşık 2 aydır antrenörü Şaban Değermenci eşliğinde Milli takım seçmeleri ve Dünya şampiyonasına yoğun bir antrenman programıyla hazırlanmaya devam ediyor.

Uzun yıllardır emek verdiği öğrencisinin böyle başarılara imza atıyor olmasının knedisi açısında guru kaynağı olduğunu söyleyen Taekwondo antrenörü Şaban Değermenci, sporcusu Ali Kemal Ustabaş’ın bu aşamayı da büyük bir başarı ile atlayacağına inandığını söyledi. Değermenci; “Sporcumuz Ali Kemal Ustabaş, ilimizde yetişmiş minikler, yıldızlar, gençler ve büyüklerde Türkiye şampiyonlukları kazanarak milli takıma yükselmiş, Avrupa şampiyonluğu, Dünya ikinciliği derecelerini ülkemize ve ilimize kazandırmış çok başarılı bir sporcu. Milli sporcumuz Taekwondo’ya bizlerin yanında başladı ve halende bizim gözetimimizde devam ediyor. İlimize kazandırdığı birçok başarıdan sonra Üsküdar belediye spor kulübüne transfer olan sporcu aynı zamanda Marmara üniversitesi spor akademisi mezunu olup İstanbul’da beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyor” dedi. Başarılı sporcunun birçok önemli derecesinin olduğunu hatırlatan tecrübeli antrenör Şaban Değermenci, bu başarıları ile Sinop’u da Türkiye’de ve dünyada en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi. Değermenci; “Spor kariyerinde birçok kez Türkiye şampiyonluğu olan sporcu iki kez Dünya 2. , Avrupa şampiyonu, üç kez Avrupa 3. ,   İslam oyunları 3.lüğü ve uluslararası şampiyonlukları bulunan sporcumuz bu yılda Temmuz ayında Hatay’da yapılan Türkiye şampiyonasında şampiyon olan sporcu Peru’da yapılacak Dünya şampiyonası için Türk milli takım kadrosuna çağrıldı.  İki aydır Sinop’ta Milli takım seçmeleri ve Dünya şampiyonasına yoğun bir antrenman programıyla hazırlanmaya devam eden sporcumuz, buradan da alnının akıyla çıkarak göğsümüzü bir kez daha kabartacaktır” diye konuştu. 

ARTIK DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM
Önceki yıllarda katıldığı müsabakalarda dünya ikinciliği derecelerinin bulunduğunu belirten Milli sporcu Ali Kemal Ustabaş, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi. Ustabaş; “Daha önce 2 kez dünya ikincisi oldum. Ama artık Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bunun için de yıl boyunca bir plan içinde çalıştım, son iki aydır da Sinop’ta Şaban hocamla çalışıyoruz. Bu işin ilk ayağı Türkiye şampiyonu olmaktı onu başardık şimdi ikinci ayağı milli takım seçmeleri var ve ardından Dünya şampiyonası. Hedefim dünya şampiyonasında yarışmak değil şampiyon olmaktır” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber