Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen 1. Bölge Yüzme Şampiyonası Alanya’da gerçekleştirildi.

Türkiye genelinden down sendromlu, mental ve otizimli 154 özel sporcunun katılımıyla Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen yarışlarda sporcular; serbest, sırt, kelebek, kurbağa ve karışık branşlarında 50, 100, 200, 400 ve 800 metrelerde mücadele etti. Müsabakalarda 1. Bölge 100 m sırt üstü yüzme yarışında mücadele eden Sinop Kırçiçekleri Özel Sporcular Spor Kulübü sporcusu Ekincan Engüzel, zorlu rakiplerini geride bırakarak yarışmayı birinci olarak tamamladı ve altın madalya kazandı. Sinop’ta yeni kurulan bir kulüp olmalarına rağmen sportif ve kültürel faaliyetlerde başarılı bir grafik izlediklerini belirten Sinop Kırçiçekleri Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Fadıl Bahçe, bu başarılı grafiği ilerleyen dönemlerde daha da yukarılara taşıyacaklarını ifade etti.

Bahçe; “Sinop Kırçiçekleri Özel Sporcular Spor Kulübü henüz yeni kurulan bir kulüp. Derneğimizde engelli bireylerimizin sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak pek çok etkinlik düzenliyoruz. Onların kendilerine olan güvenlerini artırmaya çalışıyor ve aslında onlara fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerini hem kendilerine hem de vatandaşlarımıza göstermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın da ilk meyvesini aldık, ilk başarımızı güzel bir ödülle tescilledik. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen 1. Bölge Yüzme Şampiyonasında ilimizi ve kulübümüzü başarı ile temsil ederek 100 m sırt üstü yüzme yarışında 1.’lik elde eden sporcumuz Ekincan Engüzel’i şahsım ve kulübümüz adına tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber