Artvin Ofroad Kulübünün organizasyonu ile bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylasında düzenlenecek oyunlara Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve İran’dan ekipler katılacak.

Artvin Offroad Spor Kulübü Başkanı Murat Yılmaz, 7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Artvin 4’üncü Uluslararası Offroad oyunlarının Kafkasör Yaylası’nda gerçekleştirileceğini söyledi.
Oyunlara İstanbul, İzmit, Samsun, Düzce, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon Rize, Erzurum, Sinop,  Sivas, Antalya, Erzincan, illerinin yanı sıra Gürcistan, İran, Azerbaycan ve Ermenistan’dan da yarışmacıların katılacağını ifade etti.
Oyunların, Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna düzenlenen saldırıda şehit düşen jandarma er Fatih Çaybaşı anısına yaptırılan çeşmenin açılışı ile başlayacağını kaydeden Yılmaz şunları söyledi:  “Yarışmanın ilk gününde bayan yarışçılar pistteki yerlerini alacak. İkinci gününde ise S1, S2 ve S3 kategorisi yarışları ve genel klasman yarışları gerçekleşecek. Yaklaşık 2 kilometrelik parkurda yarışmacılar su, çamur ve çeşitli engelleri aşmaya çalışacaklar. Atlama rampaları ve çamur çukurları araçları zorlayacak. Yarışmacılar bir çok zor engelde ter dökecekler” dedi.

Yılmaz; “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Off – road oyunları için hazırlıklarımıza başladık. Geçtiğimiz yıl hain 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle oyunları yapamamıştık.
Bu yıl oldukça büyük bir organizasyon yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda ilimiz tanıtımı için de oldukça önemli olan bu organizasyonda bütün Artvinlileri aramızda görmek isteriz. Artvinli Offroad tutkunları da şimdiden yarışmalara hazırlanmaya başladı” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber