Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, gençleri spora kanalize etmek ve onları kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla çok sayıda çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Bir çok branşta 2 bin 857 lisanslı sporcularının olduğunu kaydeden Üçüncüoğlu; "Sporun hemen hemen her branşında gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Özellikle ata sporumuz güreş konusunda önemli çalışmalarımız var. Bu önemli ata sporumuzu gelecek nesillere aktarmak adına, her yıl geleneksel olarak yaptığımız karakucak güreşlerini Sinop'umuza kazandırdık. Her yıl şehir stadyumunda düzenlenen organizasyonumuza yurt genelinden çok sayıda pehlivanın katılımı yanında, Sinop'ta yetişen güreşçilerimiz de katılarak, er meydanında hünerlerini sergiliyor. Tabi bu tür organizasyonlar gençlerimize örnek teşkil ediyor. Sporcu ağabeylerinin izinden gidiyorlar. Bu noktada bir çok STK ve kurum-kuruluş temsilcilerininde katkıları var. Onlara da teşekkür etmek gerekir" dedi. 

Birlikten güç doğar
Sinop'ta STK'lar tarafından düzenlenen bir çok etkinliğe de kulüp olarak dahil olduklarını ve her türlü desteği verdiklerini kaydeden Üçüncüoğlu, 1853  yılında Sinop'ta Rus baskını sonucu şehit düşen 2 bin 800 denizci Osmanlı askerini anma programını yapan 30 Kasım platformu ve Sinop'un Türkler tarafından fethinin 800. yıl dönümü etkinliklerini düzenleyecek olan Fetih 1214 platformunda yer aldıklarının altını çizdi. Üçüncüolu; "STK'lar olarak birlikte çalışarak Sinop için neler yapabiliriz konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Sinop'ta bu manada güzel bir birliktelik yakalandı. Aynı birlikteliği Feshane etkinliklerinde de görüyoruz. Sinoplu artık kenetlenerek bir şeyler yapılabildiğinin farkında. İnşallah güzel şeyler olacak. Birlikten güç doğar" diye konuştu. 

Ali Fuat Özşahin

Editör: Vitrin Haber