Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Şehirler ve Kültürler” projesi  kapsamında Konya iline giden gençler, edindikleri tarihi ve kültürel birikimlerin yanı sıra gerçekleştirilen birbirinden güzel aktivitelerle eşsiz bir tatil geçiriyorlar. Sinoplu gençler son olarak Konya’da düzenlenen Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonasını yerinde izleme imkanı buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Şehirler ve Kültürler” projesi  için kayıtlar devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilecek proje kapsamında Sinop Merkez ve ilçelerinden  14 -24 yaş arasındaki 240 genç  Konya ve Ankara illerini gezecek. Geziye katılacak gençler, Ağustos ve Eylül aylarında 40 kişilik kafileler halinde gönderilecek.

Dezavantajlı gençlere yönelik yapılacak geziyle gençlerin kültürel alışverişte bulunmaları ve gönüllülük  bilincini geliştirmeleri amaçlanıyor. Gençler gittikleri illerin tarihi ve kültürel yerlerini de görme fırsatı buluyor. 
3 gece ve 4 gün gerçekleşecek olan gezilerde gençlerin konaklaması Yüksek Öğretim ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda yapılıyor.

Geziye katılan bütün gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanıyor ve gençlerden herhangi bir ücret alınmıyor. Kayıt yaptırmak isteyen gençler bireysel olarak internet üzerinden [email protected] adresinden başvurularını yapabilecekleri gibi Gençlik Merkezlerine giderek başvurularını gençlik liderleri eşliğinde de yapabilecek. 

Proje hakkında bilgi veren Ayancık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Keskin, “Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır” dedi. Keskin, projeye katılmak isteyen gençlerimizi Ayancık Gençlik Merkezine beklediklerini ifade etti.

İlk Kafile Konya’da

Şehirler ve Kültürler projesi kapsamında Ayancık, Boyabat, Durağan, Türkeli ve Sinop merkezden projeye katılan 40 gencin Konya ilini gezme imkanı bulduğunu söyleyen Ayancık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Keskin; “Proje kapsamında gençlerimiz İnce Minareli Medrese, Karatay Medresesi, Alaaddin Tepesi ve Camii, Mevlana ve Şems Tebrizi Türbesi, Bilim Merkezi, Meram Bağları, Sille Antik Kenti ve Japon Parkı’nı gezdiler” dedi. 
Konya’da milli maç heyecanı
Konya’da düzenlenen Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonasını yerinde izleme imkânı bulan gençler Gençlik ve Spor Bakanlığına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Yarı final ve final maçlarını izleyen gençler ümit milli takımımızı bu önemli maçlarda yalnız bırakmadı. Yapmış olduğu tezahüratlarla Türkiye’nin şampiyon olmasında pay sahibi oldular.

Editör: Vitrin Haber