Aslen Sinoplu olan Yelken Milli Takım Antrenörü ve Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyerini sürdüren Utku Gönener’in antrenörlüğünü yaptığı Laser 4.7 Milli Takımı başarıdan başarıya koşuyor. Gönener'in antrenörü olduğu milli takım, Nisan ayında kazanılan Laser 4.7 Avrupa Şampiyonluğundan sonra, 16-24 Temmuz’da Belçika’da yapılan Laser 4.7 Dünya Şampiyonasında da ülkemize 'Dünya Şampiyonluğunu kazandırdı. 

Gönener Vitrinhaber'e yaptığı açıklamada, şampiyonluklara hazırlıkta antrenman biliminin çok önemli olduğunu ve antrenman bilimine uygun hazırlanan antrenman planlamalarının başarılarına temel oluşturduğunu ifade etti. Sporcularıyla gurur duyduğunu belirten Utku Gönener, "Yiğit Yalçın Çıtak Avrupa şampiyonumuz olarak, Yılkan Timurşah'da dünya şampiyonumuz olarak, bir yıl içinde milli takımımızla iki büyük başarı elde ettik. Mutlu ve gururluyuz" dedi.  

Yelken sporuna Sinop'ta başlayan, daha önce yelken milli takımında farklı kategorilerde ülkemizi sporcu olarak temsil eden, şuanda da yelken milli takım antrenörlüğü yapan Utku Gönener ile sporcuları, son başarılarıyla Türkiye'nin ve Sinop'un gururu oldu.  

Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunu ile bayrağımızı dalgalandıran Laser 4.7 Milli Takımının, Utku Gönener liderliğinde daha birçok başarıya ulaşması bekleniyor.
Editör: Vitrin Haber