Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri’nde Doktora Öğrenimi yapan Sinoplu Araştırma Görevlisi Utku Gönener’in antrenörlüğünü yaptığını Yelken Gençler Milli Takımı Avrupa'dan şampiyon olarak döndü.

İspanya’nın Los Alcazares bölgesinde yapılan Laser 4.7 Gençler Avrupa Şampiyonasında Milli Takım Sporcularımız, 238 sporcu arasından Avrupa Şampiyonu ve Avrupa 2. olarak bir ilki başardı. Milli Takım Antrenörü ve Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Araştırma Görevlisi hemşehrimiz Utku Gönener, 1 yıldır Laser 4.7 Milli Takımı’nın başında bulunuyor. Geçen yıl elde edilen Avrupa 5. Ligi ve Avrupa 6.lığından sonra, Avrupa Şampiyonası öncesi hedeflerinin Avrupa Şampiyonluğu olduğunu belirten Gönener ve sporcuları İspanya'da adeta tulum çıkarttı.    

Sporculuk hayatında ulusal ve uluslararası arenada birçok başarıya imza atan, Dünya 7. Ligi, Avrupa Kupası 2.Ligi, Balkan Şampiyonluğu ve birçok ulusal şampiyonluğu bulunan, aktif sporculuğu sonlandırdıktan sonra spor kariyerine Milli Takım Antrenörü ve akademisyen olarak devam eden Utku Gönener, Sinop'un da gururu oldu. 

BAKAN KILIÇ'DA TEBRİK ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Şampiyonası'nda erkeklerde altın ve gümüş, kızlarda bronz madalya kazanan Laser 4.7 Milli Takımlarını ayaklarının tosuyla makamında ağırladı. Bakanlığın merkez binasında gerçekleşen kabulde Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ile Milli Takım antrenörü Utku Gönener ve Milli Sporcular Yiğit Yalçın, Yılkan Timurşah ve Ece Asya İkizler'de yer aldı.
Editör: Vitrin Haber