Aralarında Mısır, Arnavutluk, Kazakistan, Suriye'nin bulunduğu 17 Farklı ülkenin gençleri, 'Damla Projesi' kapsamında Sinop'a geldi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Damla' Hatay'dan sonra gençleri Sinop'a taşıdı. Gençlerin karşılıksız, hiçbir beklentileri olmadan toplumsal bir girişime destek olmalarını amaçlayan 'Damla Projesi'nin 7 günlük Sinop ayağı 10 Mayıs itibariyle başladı. 

Mısır, Arnavutluk, Kazakistan, Suriye gibi 17 farklı ülkeden gelen 33 kız öğrencinin yanı sıra Türkiye'den katılan 7 öğrenci, toplamda 40 kişi projede yer alıyor.

Sinop programına katılan gençlere gezinin ilk günü Spor Bakanlığı binasında uzman kişiler tarafından gönüllülük eğitimi verildi. Aldıkları bu eğitimin ardından Sinop'a yola çıkan gençler, 10 Mayıs akşamı kente ulaştı. İlk akşam Kam Eğitim Merkezi'nde yorgunluk atan gençler, Sinop'ta birçok sosyal sorumluluk aktivitelerini yerine getirecek.

Damla'da yer alan 40 genç ilk olarak aile ziyaretleri, çevre temizliği, manevi büyükler, sevgi ve engelli derneği ziyaretlerini gerçekleştirecek. Ardından proje çerçevesinde kitap toplayan gençler bu kitaplarla Sinop Gençlik Merkezi'nde bir kütüphane  oluşturacaklar.

Editör: Vitrin Haber