Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Okullar arası kız/erkek gençler yüzme il birinciliği müsabakaları düzenlendi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 2016 yılı okul sporları faaliyet programı kapsamında gerçekleştirilen müsabakalara il geneli ve ilçelerden 7 okul ve 60 sporcu öğrenci katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda düzenlenen yarışlar oldukça çekişmeli müsabakalara sahne oldu.

Yarışlarda büyük başarı elde eden Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü sporcuları tüm sitillerde derece elde etti. Müsabakalar sonucunda Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü sporcularından 50m Serbest erkeklerde Fen Lisesi Öğrencisi Uzay Berke Şahbenderoğlu 1., Seydi Ali Reis MTAL öğrencisi Selimcan Türk 2., 50m erkekler Kurbağalamada  Seydi Ali Reis MTAL öğrencisi Dursun Ali Çelik 1., 50m Erkekler Kelebekte Fen Lisesi öğrencisi Uzay Berke Şahbenderoğlu 1., 50m Erkekler sırtüstü de Seydi Ali Reis MTAL öğrencisi Selimcan Türk 2., 50m sırtüstü kızlarda Özel Final Lisesi Öğrencisi Alkım Çorak 1., 100m sırtüstü erkeklerde Seydi Ali Reis MTAL öğrencisi Selimcan Türk 2., 100m erkekler kurbağalamada Seydi Ali Reis MTAL öğrencisi Dursun Ali Çelik 1., 100m serbest erkekte Fen Lisesi öğrencisi Eralp Özgökmen 2. Oldu. 

Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü Ailesi olarak müsabakalarda emeği geçen ve problemsiz olarak yapılmasını sağlayan tüm ekibe teşekkür ettiklerini belirten Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü Koordinatörü Levent Gül, elde ettikleri başarıdan dolayı da tüm sporcularını tebrik etti. Gül; “Yüzme Sporu uzun soluklu ve zor bir spor. Yüzme İhtisas Spor Kulübü olarak, faaliyete başladığımız ilk günden bu yana, yüzme sporunun toplumun daha geniş kesimlerince sevilmesi için çaba gösteriyoruz. Verdiğimiz kurslarla ve yaptığımız çalışmalarla yüzme sporunun her yaşa uygun olduğunu ispatladık. Sporun bütünleştirici gücü ve canlılık veren etkisi ile öğrencilerimizin iyi seviyelere gelmesini sağladık. İşte bugün de bunun bir örneğini yaşadık. İnanıyorum ki sporcularımız bundan sonra da katılacakları müsabakalarda bizleri ve Sinop’umuzu en iyi şekilde temsil etmeye devam edecekler. Bu anlamda elde ettikleri başarıdan dolayı tüm sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi. 

Okullar arası kız/erkek gençler yüzme il birinciliği müsabakalarında dereceye giren sporcular, 11-12 Şubat tarihleri arasında Rize’de gerçekleştirilecek olan Okullar arası kız/erkek gençler yüzme Türkiye Grup birinciliği müsabakalarında Sinop’u temsil edecekler. 

Müsabakalarda dereceye giren sporcu ve okul takımlarına ödülleri; Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdür Vekili Süleyman Erdal, Şehit Bülent Yalçın Spor Lisesi Okul Müdiresi Filiz Çilingir, Yüzme İl Temsilcisi Berna Ak, Okul Sporları İl Temsilcisi Çiğdem Demir, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Antrenörler tarafından takdim edildi.
Editör: Vitrin Haber