Toplam 50 müsabakanın oynandığı U13 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda 32 takım mücadele etti. Şampiyona, 28 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında Samsun'un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Şampiyonada F Grubu’nda mücadele eden Sinop Yıldızları SK; ilk maçında Kocaeli’ne 62-60 mağlup oldu. İkinci maçında Adana Temsilcisi D.S.İ. Spor Kulübünü 78-45 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Sinop Yıldızları SK, Bu turda karşılaştığı Osmaniye Temsilcisini 51-50 yenerek ilk 8 takım arasına girdi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Antrenör S. Anıl Çilingir ve Yrd. Antrenör Ender Atılgan yönetimindeki Sinop Yıldızları SK çeyrek finalde Fenerbahçe SK ile karşılaştı. Karşılaşmadan 76-33 mağlup ayrılan Sinop Yıldızları SK, Kocaeli Temsilcisini 51-34 yenerek Türkiye 6.’ sı oldu. Şampiyonada 1. Fenerbahçe, 2. Kazan Belediyesi, 3. Beşiktaş, 4. Antalya B.Belediyesi, 5. Çankaya Üniversitesi, 6. Sinop Yıldızları, 7. Urla, 8. Kocaeli Gençlik H. Spor oldu.

Elde edilen başarıdan dolayı tüm sporcularını kutlayan Sinop Yıldızları SK Antrenörü S. Anıl Çilingir, başarılarının ilerleyen dönemde artarak devam edeceğine inandığını belirtti. Çilingir; “U-13 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiğimiz Türkiye 6.lığı derecemizin hikayesi, Bölge Şampiyonası'nda bölge birinciliğini elde etmemizle başladı. Bölge Şampiyonu unvanıyla katıldığımız Türkiye Şampiyonası'nda, 32 takım arasından 6. olmayı başardık. Bu başarıda emeği geçen; başta sporcu kardeşlerime ve desteğini esirgemeyen velilerine tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. Yarıştığımız takımların gerek sosyal imkanları, gerekse maddi olanakları ne yazık ki şu aşamada yanına yaklaşabileceğimiz seviyede dahi değildi. Ulaşımından konaklamaya, kenardaki yardımcı ekibinden maç malzemelerine varana kadar bizden çok daha fazla olanaklara sahiplerdi. Türkiye Şampiyonası'nda bu dereceyi elde etmenin bir başarı olduğunun, fakat esas başarının ise bu seviyelerde kalıcı olmaktan geçtiğinin farkındayım. Bu olanaklar neticesinde elde ettiğimiz başarının, önümüzdeki senelerde daha iyi şartlarda artacağını düşünüyorum. Bizleri bu yolda yalnız bırakmayan Kulüp Yönetimine, arkadaşlarımıza, velilerimize ve tüm Sinop halkına teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi

Sinop Yıldızları SK U13 Basketbol Takım Kadrosu şu isimlerden oluştu; Antrenör: S. Anıl Çilingir, Yrd.  Antrenör: Ender Atılgan, Oyuncular: Doğa Özgen, H. Zeynep Erdem, Zümra Özdemir, Sıla Sude Özcan, Zeynep Gördal, Sıla Şahin, Damla Taş, Irmak Şahin, Tuanna Bayrak, Ecemnur Turan, İdil Gültekin.
Editör: Vitrin Haber