Boyabat 1868 Kuruldu Boyabat'ta spora yeni bir renk geliyor. Sinop Amatör Kümede mücadele etmek üzere  'Boyabat 1868 Spor Kulübü' isminde yeni bir futbol kulübü kuruldu.

Renkleri sarı lacivert olan ve ismini Boyabat'ın ilçe olduğu 1868 tarihinden alan kulüp ilçede heyecan yarattı.  Boyabat'ta spor'un, özellikle futbol'un tekrar atağa kalkması için harekete geçen spor adamları, eğitimciler ve iş adamlarından kurulu bir ekip, Boyabat 1868 Spor Kulübü'nün kuruluşunu tamamlayarak sarı kacivert renkleri ve kendine özel logosuyla TFF'de tescil işlemlerini tamamladılar.

Boyabat 1868 Spor Kulübü 2018-2019 sezonunda  Sinop Amatör  Futbol Liginde A-Takım başta olmak üzere ondan sonra başlayacak diğer alt yaş grubu kategorilerinden birinde lige adımını atacak. Kurucular Kurulundaki isimler Boyabat'a ve Sinop'a renk ve hareket getirmesi beklenen yeni spor kulübünün kurucu kadrosu, Ali Koca'nın başkanlığında oluşturuldu.Kurucular Kurulunda Boyabat'tan,Hayrettin Tavalıoğlu,Ali Sezer,Sudi Fevzi Gökçe, Cevdet Elmacı, İbrahim Osmanoğlu,Enes Çakır ve Bayram Demiray bulunuyor.Ayrıca Kurucular Kurulunda İstanbul'da ikamet eden Boyabat'lı iş adamlarından Greenart Grup Yönetim Kurulu Başkanı Vahdet Erdoğan, İşadamı Yusuf Savaş ve İşadamı Akif Ersoy'da var.  

Boyabat'ta Toplumun Her Kesiminden Destek Var Boyabat 1868 Spor Kulübünün kuruluş aşamaları sosyal medyadan duyulmasıyla birlikte toplumun her kesiminden destek geldi. Boyabat'ta heyecan yaratan kulüp özellikle gençler ve futbol severler arasında merakla bekleniyor.  Boyabat 1868 Kulüp Kurucu Başkanı Ali Koca ve Başkan Yardımcısı Hayrettin Tavalıoğlu destek ziyaretleri kapsamında,AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş,Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ayhan Özhan, Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem'i ziyaret ettiler.Ayrıca kulüp yöneticileri  bundan sonrada ziyaretlerine  devam edeceklerini belirttiler. Boyabat 1868 Spor Kulübü Kurucular Kurulu vakit kaybetmeden futbolcu  seçmelerine ve transfer çalışmalarına başlayıp kulübü bu yıl Sinop Amatör Futbol Ligine  yetiştirmeyi hedefliyor. Boyabat'ın yeni futbol kulübü olan Boyabat 1868'in  yönetim kurulu önümüzdeki günlerde bir araya gelerek kuruluş amacı ve hedefleri  ile ilgili olarak basına açıklamalarda bulunacaklar.

 
Editör: Vitrin Haber