Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası'nın birinci etap yarışları, Sapanca ilçesinde gerçekleştirildi. Şampiyonaya Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübünün de içinde bulunduğu çok sayıda takım katıldı.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca Gölü'ndeki Kırkpınar parkurunda düzenlenen yarışlara, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Adana Gençlik ve Spor, Hereke Nuh Çimento, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Rize Gençlik ve Spor, Sakarya Gençlik Merkezi, İznik, Türk Balıkadamlar, Altınboynuz, Şişecam Çayırova, Fethiye Belediyespor, Sinop Karadeniz Yelken, Gökkuşağı Gençlik ile Adıyaman Gençlik ve Spor takımları katıldı.

 Yarışlar, genç ve yıldız kızlar, genç ve yıldız erkekler, deniz küreği kadın ve erkekler, küçük kız ve erkekler ile master erkekler kategorisinde gerçekleştirildi. 
Zevkli ve çekişmeli yarışlara sahne olan organizasyonda Deniz Küreği 19 yaş altı kadınlarda Sinop Karadeniz Yelken, Deniz Küreği 19 yaş altı erkeklerde Beşiktaş, küçük ve yıldız kızlar ile genç erkeklerde Galatasaray, küçük ve yıldız erkekler ile genç kızlarda ise Fenerbahçe takımları birinci oldu.
Organizasyonda ikinci etap yarışları 16-17 Temmuz'da, final yarışları ise 30-31 Temmuz'da Sapanca'da gerçekleştirilecek.
Editör: Vitrin Haber