Platin Kafe'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akalın, yapılan kura çekiminde Sinop Yıldızlar Spor Kulübünün, Anadolu Efes, İstanbulspor, Konya Selçuklu Belediye Spor, Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi, Malatya Büyükşehir belediyesi ile aynı grupta yer aldığını söyledi. 

Sinop Yıldızlar Spor Kulübünün idari ve teknik kadrosunu tanıtan Akalın, Asbaşkan Cemal Keskin, İdari İşler Takım Menajeri Aykut Cem Yalçınkaya, Baş Antrenör Soner Özbek ve Yardımcı Antrenör Salih Anıl Çilingir'i basın mensuplarıyla tanıştırdı. 

Mehmet Akalın yaptığı sezon değerlendirmesinde; "Bu sezon Sinop'ta ihtiyacını hissettiğimiz, olması gerekli olduğuna inandığımız Erkekler bölgesel basketbol ligine katılım kararımızı Ağustos 2016 'da yönetim kurulu oy birliğiyle aldık. Kendi altyapımızdan yetişen genç sporcu kardeşlerimize mütevazi bütçemizle birkaç takviye yaparak lige katıldık. İlk eleme grubunda Trabzonspor Medical Park, Bafra Belediye Spor, Tokat Olimpik Spor, Zile Spor ve Amasya Polis Gücü takımlarının olduğu gruptan üçüncü olarak çıkma başarısını gösterdik. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Basketbol camiasında saygın bir yeri olan Beko basketbol liginde takımı bulunan Trabzonspor takımını kendi evimizde 11 sayı farkla deplasmanda ise uzatma periyotunda 1 sayı farkla 84-83 yenilerek büyük bir başarı elde ettik. Sezon başındaki açılışımızda şu mesajı vermiştik; 'Oynayan keyif alacak, izleyen gurur duyacak'. Bu sözümüzü yerine getirdiğimiz için son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

KURA ÇEKİMİ 5 ŞUBAT'TA YAPILDI
Güçlü takımlarla aynı grupta yer aldıklarını kaydeden Mehmet Akalın sözlerini şöyle sürdürdü; "5 Şubat 2017 Pazartesi günü İstanbul da yapılan kura çekiminde takımımız Anadolu Efes, İstanbulspor, Konya Selçuklu Belediye Spor, Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi, Malatya Büyükşehir belediyesi ile aynı grupta yer aldı. İlk maçımızı 11 Şubat 2017 Cumartesi günü Konya Selçuklu Belediyesi ile Konya'da yapacağız"

YENİ TRANSFERLER YAPTIK
Play-off grubunda yaptıkları yeni transferleri de tanıtan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akalın, "Özellikle play-off'a çıktıktan sonra menajerlerden ve basketbol camiasından çok sayıda tercih telefonları aldık. Benim ve teknik kadronun tercihi performansını daha evvel bildiğimiz oyuncular oldu. Direk bize katkı yapacak oyuncuları tercih ettik. Bafra Belediye Spor'dan: Turan Tüzün, Silifke Belediye Spordan: Mehmet Kaygun, Tokat Zile Spordan: Oğulcan Sanca bu dönemde bizimle olacak. Sinoplular varsa Sinop'un yıldızları parlar. Bizim ekonomik olarak yanımızda olanlara teşekkür ediyoruz. İçerideki her maçımızda tribünleri tamamen dolduran taraftarımıza teşekkürler. Bu desteğin play-off grubunda da artarak devam edeceğine inanıyorum. Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber