Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2016 Yılı Faaliyet Programında yer alan Türkiye Taekwondo Poomse Şampiyonası 13 – 17 Temmuz 2016 tarihleri arasında Hatay'da gerçekleştirildi.

Kafile başkanlığını Sinop Taekwondo il temsilcisi, Spor İl Müdürlüğü ve Milli takım antrenörü Şaban Değermenci’nin yaptığı Sinop kafilesi sporcuları Türkiye 3.lüğü Türkiye 5.liği Türkiye 6.lığı Türkiye 7 ve 8.liği derecelerini kazandı. İl takımımız ayrıca genel klasmanda yıldızlar minikler Türkiye 5.liği kupası kazandı. 
Şampiyonada Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü taekwondo  antrenörü, uluslar arası hakem Barış Tosun hakem olarak görev aldı. 

Şampiyona ile ilgili bir değerlendirme yapan Taekwondo İl Temsilcisi Şaban Değermenci; elde edilen başarıdan dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Değermenci; “Bu yıl alt yapıdan yeni bir çok sporcuyu takıma kazandırdık. Bu şampiyonada ilk kez yarışan ve tecrübe kazanan bu sporcularımızdan önümüzdeki yıllarda şampiyonluklar bekliyorum. Taekwondo çalışmalarımıza imkan veren ve bu şampiyonalara gönderen Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda dereceye giren sporcularımız ise şu isimlerden oluştu; “Minik Erkek Takımlarda Hikmet Faruk Tosun, Batıkan Ataş, Muhammet Alperen Sevim Türkiye 5.’si, Büyük erkek takımlarda Nurullah Namdar, Yücel Altun, Rasim Özalp Türkiye 5.’si, 18 yaş altı mix takımlarda Ömer Faruk Özvin, Doğukan Ataş, Müberra Fırıncı, Ezginur Gürkan, Zülal Genç Türkiye 7.’si, Yıldız pair’de Erkin Doğan Gür, F.Esin Erol Türkiye 8.’si. 
Editör: Vitrin Haber