Türkiye Otomobil Sporlarının yarış takviminde yer alan, 2017 Trial Türkiye şampiyonası 1. ayak yarışı 22-23 Nisan tarihlerinde Sinop’un Ayancık İlçesi çangal dağı Akgöl mevkiinde Karabük offroad kulübü ve Ayandoff offroad derneği ile birlikte demtur safari organizasyonu tarafından gerçekleştirildi.

Şampiyona ayağının startı 22 Nisan Cumartesi saat 12.00’ da verildi. Yarışma Temesist Off-Road Team takımı Ender Altuntaş, Mehmet Özdemir ikilisi ile AVC team- Osmanlı Off-Road takımı Adnan Ofluoğlu, Selçuk Akan ikilisi  arasında kıyasıya bir mücadele ile geçti.

Aniden değişen hava şartları yarışmacılara ve seyircilere bahar ve kışı bir arada yaşattı.

2017 Trial Türkiye şampiyonası 1. ayak yarışı 2. Gün startı ise yine saat 12.00’da verildi. Yarışmanın ikinci günü kar yağışı sebebiyle zor olan parkur daha da zorlaşırken, her iki takımda kazanmak için mücadeleyi elden bırakmadı.

Yaışma sonunda birinciliği AVC team- Osmanlı Off-Road takımı Adnan Ofluoğlu, Selçuk Akan ikilisi alırken, ikinciliği ise Temesist Off-Road Team takımı Ender Altuntaş, Mehmet Özdemir ikilisi aldı. Yarışmaya iki takım katıldığı için üçüncü yok.
Şampiyona düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber