Karakum mevkisinde başlayan dalış eğitimleri, büyük ilgi görüyor. Eğitimler, Sualtı Eski Milli Takım Antrenörü ve Öğretim Görevlisi R. Yaşar Tarakçı başkanlığında 3 eğitmen ve iki yardımcı nezaretinde yürütülüyor.

Eğitimlerin büyük ilgi gördüğünü belirten Öğretim Görevlisi Yaşar Tarakçı, eğitimlerde 14 yaşın üzerinde yaş sınırı olmadığını söyledi. Kursların toplamda 5 gün sürdüğünü dile getiren Tarakçı, "Üniversitemizin kursları özellikle Sinop dışından gelenlerin de ilgi odağı oluyor. Şu anda 10 kişiyle başladık. İlerleyen günlerde bu sayı artacak. 10'ar kişilik kurslar düzenliyoruz. 4 kişiye bir eğitim olarak kurslarımız sürüyor. Bazen 2 kişiye bir eğitmen de olabiliyor. Kurslarımız toplamda 5 gün sürüyor. İlerletmek isteyenler ara dalışlarla yıldız yükseltebiliyor. Üniversitemize bağlı Sualtı Meslek Yüksek Okulunun uygulama alanında, Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarımızı, her yaz düzenliyoruz. 14 yaşını bitiren, sağlıklı olan her birey bu eğitimlere katılabiliyor. Bu tamamen amatörce, eğlence amaçlı bir dalış eğitimi. Onun için yaş sınırı yok" dedi. 

ULUSLARARASI CMAS SERTİFİKASI VERİLİYOR
5 günlük eğitimi tamamlayan kursiyerlere dünyanın her yerinde geçerliliği olan CMAS sertifikasının verildiğini kaydeden Yaşar Tarakçı, "Eğitimlere katılan kursiyerlerimize konfederasyonun belgesi olan uluslararası Dünya Sualtı Aktiviteleri Birliği (CMAS) sertifikasını veriyoruz. Bu dünyanın her yerinde geçerli bir sertifika" diye konuştu.  

DALIŞ KURSU ÜCRETLERİ NE KADAR?
Kurs ücretleri hakkında da bilgi veren R. Yaşar Tarakçı,  Tarakçı bir kişinin kurs boyunca yaklaşık 8 bin TL'lik teçhizatla dalış yaptığını hatırlattı. Tarakçı, güney bölgelerinde 600 Euro olan kurs ücretlerinin Sinop'ta ki kurslarda bir yıldız için öğrenciye 450 TL, kamu personeline 500 TL, sivil halktan gelenlere ise 550 TL olduğunu belirtti.

DALIŞ İÇİN KARADENİZ'DE EN UYGUN İL SİNOP
Dalış eğitimleri ve dalış için Karadeniz'de tek uygun alanın Sinop olduğunu vurgulayan Sualtı Eski Milli Takım Antrenörü ve Öğretim Görevlisi R. Yaşar Tarakçı, "Dalış için en uygun saha Sinop'tur. Resmi gazete ile Karadeniz'de dalışa izin verilen tek alan burası. Yine Sinop; envanter çalışmaları tamamlanmış, sportif dalışa yasak alanları da belirlenen tek ildir" ifadelerini kullandı. 



  
 
Editör: Vitrin Haber