Sinop'ta düzenlenen '3. Büyük Karakucak Güreşleri' büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Sinop Gençlik Spor Kulübü'nün organizasyonunda şehir stadyumunda gerçekleştirilen güreşlere, birçok ilden yaklaşık 200 sporcu katılırken, güreşleri stadyumu dolduran Sinoplu güreş sever izledi. İstiklal Marşı'nın okunumasıyla başlayan programda ilk olarak Hayaller Tiyatrosu oyuncuları tarafından 'aşık atışması' sahnelendi.

Oldukça çekişmeli geçen güreşlerde Sefa Güngör (Sivas) başpehlivanlığı alırken, güreşleri Atilla Balcı (Sivas) ikinci, Ümit Özcan (Sinop) ise üçüncü olarak tamamladı. 

Güreşlerde başpehlivan ile diğer dereceye giren pehlivanlara ödülleri protokol tarafından verildi. Bu yıl güreş ağalığı seçimleri de yapılmadı.  Geçen yıl ağalığı alan Kabalı Köyü Muhtarı Erol Yılmaz, ağlığı tertip komitesine teslim etti. 

Güreşleri Vali Dr. Ahmet Cengiz, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri ve çok sayıda güreş sever izledi.

Güreş komitesi üyesi Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, güreşlerin 26 yıl sonra ilk kez iki yıl önce düzenlendiğini hatırlatarak, eski gelenekleri tekrar hatırlatarak yaşatmak olduğunu söyledi. Birçok ilden güreşlere yaklaşık 300 sporcunun katıldığını dile getiren Yakup Üçüncüoğlu, spor müsabakalarının ilin tanıtımı noktasında da önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Tertip komitesinde Şükrü Bal, Hikmet Albayrak, Uğur Giresun, Yakup Üçüncüoğlu, Seyit Ali Çetin, Mahmut Yıldız, Ayhan Karaoğlu ve İbrahim Olgun'un bulunduğu güreş organizasyonunda baş pehlivan 3 bin TL ile ödüllendirildi. Diğer kategorilerde ise belirlenen ödül miktarları ise şöyle, "Başaltı: 2 bin TL, büyükorta: bin 500 TL, küçükorta: bin TL, deste büyük: 800 TL, deste küçük: 700 TL, ayak2: 600 TL, ayak1: 500 TL, tozkoparan2: 400 TL, tozkoparan1: 350 TL teşvik2: 300 TL, teşvik1: 250 TL, minik2: 200 TL ve minik1: 150 TL"
Editör: Vitrin Haber