Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’nda düzenlenen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, kulüp başkanları, kurum müdürleri, antrenörler, hakemler, beden eğitimi öğretmenleri, Ookul takımları, amatör sporcular ve aileleri katıldı.

26 bin 528 lisanslı sporcumuz var
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş yaptığı konuşmada, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel aracın spor olduğunu hatırlattı. Açıkbaş, "Böylece takım ruhu dayanışmasını ve kendi öz güvenini elde etmiş gencimiz, hayatını disiplinli, zamanlarını yararlı çalışmalarla değerlendirebilen sağlıklı bir birey olacaktır" dedi. Kuruma bağlı tesislerin haftanın 7 günü, yediden yetmişe herkese açık olduğunu kaydeden Kazım Açıkbaş, "Her geçen gün lisanslı sporcu sayımız artmaktadır. Şu ana kadar ilimizde kız-erkek toplamda 26 bin 528 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Profesyonelliğe geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor, bir gönüllülük ve fedakarlık işi olduğunu belirterek, sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Spor kulüplerine de spora verdikleri destekten ,sporu toplumumuza benimsettiklerinden ve çabalarından dolayı da tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Sinop ASKF Başkanı Ayhan Özhan'da Sinop'ta 78 spor kulübü olduğunu belirterek, “Amatör spor haftası kutlamaları 3 yıldır yapılıyor. Gençlerimiz, sporcularımız bu zor şartlarda her türlü spor faaliyetlerinde bulunuyor. Bu konuda velilere, öğretmenlerimize, kulüplerimizin yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bi bu amatör ruhla birlikte, mevcut olan sporcu sayımızı iki katına çıkartmayı hedefliyoruz. Sporun alt yapısı hangi kulüp hangi branş olursa olsun amatör spor kulüpleridir. Dünya yıldızları Messi, Ronaldo hepsi mahalle, semt kulüplerinde başlayarak yıldız olmuşlardır" ifadelerini kullandı. 

Programın sonunda 2017 yılı içerisinde yapılan spor müsabakalarında dereceye giren sporcuların ödülleri Vali Hasan İpek tarafından verildi. Ayrıca amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı. 


Editör: Vitrin Haber