Sinop Gençlik Merkezi ve kapalı yüzme havuzunun bulunduğu Osmaniye köyü mevkisinde inşa edilmesi planlanan dev yatırımla ilgili bilgi veren Nazım Maviş, yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak proje içerisinde 2 bin 500 kişi kapasiteli 6 ayrı spor salonunun yer aldığını kaydetti. 

Sporun Yıldızları Sinop’ta Yetişecek
Nazım Maviş; "Sinop’ta spor turizmi açısından tarihin en büyük yatırımlarından biri olarak gösterilen projeyle, içerisinde Sinop Gençlik Merkezi ve kapalı yüzme havuzunun da bulunduğu alanı, adeta spor kompleksine dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi. 

Proje ihalesinin 2017 yılının yaz ayında tamamlanacağını belirten Maviş, yapılan spor yatırımlarıyla Sinop’un bir spor turizmi açısından da önemli bir kente dönüşeceğini belirtti. Maviş; “2 bin 500 kişilik yeni ve modern spor salonumuzun tamamlanmasıyla birlikte Sinop’ta spor turizmi büyük bir ivme kazanacak. Özellikle yüzme havuzu ve Sinop Gençlik merkezinin içinde bulunduğu Osmaniye mevkiinde inşa edilmesi planlanan spor salonumuz, o bölgeyi bir spor kompleksine dönüştürecek. Yeni spor tesislerimiz sayesinde, artık Sporun yıldızları Sinop’umuzda yetişecek” diye konuştu. 

Sinop'ta Kış Turizmi Sporla Canlanacak
Yine aynı bölgede bir futbol sahası projelerinin de hayata geçirileceğini sözlerine ekleyen Nazım Maviş, “Modern ve büyük spor tesisleri kentimizde çeşitli spor organizasyonlarının da gerçekleşmesini sağlayarak kış döneminde de birçok organizasyona ev sahipliği yapabilecek. Modern spor tesislerinin yapacağı katkılarla kentimiz, spor turizminin önemli bir kenti olacaktır” ifadelerini kullandı. 



Editör: Vitrin Haber