Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından organize edilen 2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak yarışları Sinop’ta gerçekleştirilecek. Yarışlar öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Sinop Off-Road kulübü yöneticileri Şampiyonanın Sinop etabı ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Düzenlenen toplantıda konuşan Sinop Off-Road kulübü Başkanı Celalettin Şahiner, 2006 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden Sinop Off-Road kulübünün yaklaşık 7 yıldır Türkiye Şampiyonası yarışları yaptığını belirtti. Sinop Off-Road kulübünün bu anlamda Karadeniz’de ve Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunun altını çizen Celalettin Şahiner, bu yıl da yine Türkiye Off-Road Şampiyonasının 5. Ayak yarışlarının 8-9 Ekim 2016 tarihleri arasında Sinop Akliman ve Bostancılı bölgelerinde gerçekleştirileceğini söyledi. Şahiner; “Geçtiğimiz yıllarda da yoğun katılımın sağlandığı şampiyona bu yıl da Türkiye genelinden yaklaşık 35 kulüp ve 70 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en başarılı yarışçılarının mücadele edeceği Şampiyonaya tüm Sinopluları davet ediyoruz” dedi. 

SİNOP OFF-ROAD KULÜBÜ TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Sinop Off-Road kulübünün son yıllarda gösterdiği başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettirdiğini ifade eden Sinop Off-Road kulübü Başkanı Celalettin Şahiner, kulübün bu anlamda Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Şahiner; “Sinop Off-Road kulübü Türkiye çapında en çok yarış yapan kulüpler arasında üçüncü sırada, Karadeniz bölgesinde ise birinci sırada yer almakta. Bu sene mahalli organizatörler gurubunda 3 ayrı bölümde yarış gerçekleştirdik. Bu anlamda 81 ilde 3 yarış yapan tek kulüp Sinop Off-Road kulübüdür. Marka şehir olma yolunda emin adımlarla yürüyen ilimizde bizlerde Sinop Off-Road kulübü olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Elde ettiğimiz başarılara her gün bir yenisini daha ekleyerek Sinop’u en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

ZAFERLER KAHRAMANSIZ OLMAZ
Toplantıda daha sonra söz alan Sinop Off- Road Kulübü Basın Sözcüsü Deniz Özen, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde mücadele eden şehit ve gazileri anmak adına Sinop’ta düzenlenecek olan 2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak yarışlarının ilk gününe 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Etabı ikinci gününe ise Şehit Ömer Can Açıkgöz etabı ismini vermeyi uygun gördüklerini belirtti. Özen; “Şampiyonamızın işleyiş programına geçmeden önce bir hususu da belirtmek istiyoruz. Ülke olarak, son zamanlarda yaşadığımız sıkıntılı süreci birlik ve beraberliğimizden aldığımız güç ile geride bırakmayı başardık.  Bu başarının asıl ve asil kahramanları, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Şehit ve Gazileridir. Bizler şuan sizlerle birlikte, tanıtımını yaptığımız bu şampiyonayı gerçekleştirebiliyorsak, hiç şüphesiz bunu, aziz şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Bu vesile ile, bir kez daha Şehitlerimiz ve Gazilerimize şükran ve saygılarımızı sunuyoruz. Ne yaparsak yapalım, onlara olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Ancak, Sinop Off-Road Kulübü olarak Şehit ve Gazilerimizi anmak adına, Yarışımızın 1. Günkü etap ismini; ‘ 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Etabı’  2. Günkü ismini ise; ‘Şehit Ömer Can Açıkgöz etabı’ olmasına karar verdik” dedi. 

START BÜLENT ECEVİT CADDESİNDE VERİLECEK
İki gün boyunca devam edecek olan 2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak yarışlarının startının 8 Ekim Cumartesi günü saat 12.45’te Bülent Ecevit caddesinden verileceğini belirten Sinop Off- Road Kulübü Basın Sözcüsü Deniz Özen, ilk gün yarışlarının akşam saatlerine kadar devam edeceğini ifade etti. Özen; “2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak Yarışları toplamda iki gün sürecek. Yarışmamızın birinci günü, Saat 08:00 da Akliman Demirkollar Kampında Teknik Kontrol ile başlayacak. Saat 11:45 de İskele meydanında yarış araçlarımız kapalı park’a alınarak start zamanını bekleyecek. Yarışımızın ilk startı 12:45 de  Bülent Ecevit caddesinde verilecek. 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Etabı ( Orman Etabı) Akliman Kavaklık mevkiinde yapılacak ve yarışmacılar aynı parkuru iki kez tamamlayacaklar. Günün 17:30 da tamamlanması hedefleniyor. Şampiyonanın ikinci gününde gerçekleştirilecek olan Şehit Ömercan Açıkgöz etabı ( seyirci Etabı) ise 9 Ekim Pazar günü Botancılı Kışla burnu mevkiinde saat 11: 00 da start alıyor.
Etabımız 4 etap ve 3 tur şeklinde olacak, Üç Tur ve dört Etap üzerinden hesaplanan Şehit Ömercan Açıkgöz etabında birbirinden güzel, heyecanlı ve adrenalin dolu dakikalar sizleri bekliyor olacak. Türkiye Off- Road Şampiyonası 5. Ayak yarışı saat 17 : 00 da sona ermesi hedefleniyor. Bunun akabinde ise, saat 17:30 da  İskele Meydanında düzenlenecek olan ödül töreni ile organizasyonumuz sona erecek. Şampiyona da İlimizi Sinop Off- Road Kulübü adına, Bülent Cevdet Durdu Plot, Barış Güner ise Co Plot olarak temsil edecek. Off- Road sporunda birbirini tamamlayan ikilimiz geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonasında 3. Lük kupasını İlimize kazandırmıştı” diye konuştu.

TÜRKİYE BİR İLKİ YAŞAYACAK!
Sinop’ta düzenlenecek olan 2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak yarışlarında Türkiye’de bir ilk yaşanacağını söyleyen Sinop Off- Road Kulübü Basın Sözcüsü Deniz Özen, Sinoplu Off-Road Sporcusu Mehmet Hancı’nın yine kendisi kadar başarılı olan kızı İlayda Hancı’ya karşı mücadele edeceğini belirtti. Özen; “Düzenleyeceğimiz Şampiyonada bir ilki de hep birlikte yaşamış olacağız. Uzun yıllar Off- Road sporu ile uğraşmış olan Mehmet Hancı kızı İlayda Hancıya karşı mücadele edecek. Şampiyona içerisinde Baba kızın nefes kesen mücadelesine şahit olacaksınız.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yarış takviminde yer alan ve Sinop Off- Road Kulübü olarak üstlendiğimiz 2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak Yarışları hazırlık aşamasında, Sinop Valimiz Sayın Hasan İpek Başta olmak üzere, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Garnizon Komutanlığı,  Sinop Üniversitesi Rektörlüğü, Sinop İl Özel İdaresi, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Afad İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, 10. Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar İl Müdürlüğü,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,  İl Sağlık Müdürlüğü,  Yedaş Sinop İl Koordinatörlüğü ve maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Son olarak, Bundan önceki ve yeni düzenleyeceğimiz şampiyonamızda görev alarak bizleri seyircilerimizle buluşturan siz değerli basın mensuplarına da ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 
Toplamda 6 ayakta gerçekleştirilecek olan yarışın Sinop’ta yapılacak 5. Ayağının ardından Şampiyona İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 6. Ayak yarışları ile sona erecek. 

Editör: Vitrin Haber