Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’in 13 Nisan tarihinde kamuoyu ile paylaştığı  “Ada Koşusu ve Halk Yürüyüşü”nün 10 Haziran 2012 tarihinde saat 09.00’da gerçekleştirileceği bildirildi.

Sinop Valiliği ve Sinop Herkes İçin Spor İl Temsilcili’ğin koordinesinde yapılacak olan Ada Koşusu ve halk yürüyüşü 13 kilometrelik parkurda gerçekleştirecek. Yapılacak olan Koşu ile ilgili açıklama yapan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz; “Ada konseptini, potansiyelini farklı açılardan kullanacağız. Sinop tarihte ada olarak geçiyor. Sinop’un tarihteki adı Ceziretül Uşşak (Aşıklar Adası). Bu argümanı, bu adı kullanmak istiyoruz. Bunun izlerini şu anda da kentimizde görüyoruz. Sinopluların çok güzel bir memleketi var. Bunu farklı yollarla duyurmamız, tanıtmamız gerekiyor. Bunun araçlarından biri de sportif faaliyetler. Bu konudaki çalışmalarımıza Ada Halk Koşusu’nu da eklemek istiyoruz” dedi. 

Koşuyu her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirmeyi planladıklarını vurgulayan Vali Dr. Ahmet Cengiz; “Geniş katılımlı bir yarışma olacak.. Kalıcı ve gelenekselleşecek bir sportif faaliyet olacaktır. Biz ilkleri yapmak, gerçekleştirmek istiyoruz. Sinop’un güzelliklerini başka güzelliklerle taçlandırmak gerekiyor” diye konuştu.
“Ada Koşusu ve Halk Yürüyüşü” Valilik binası önünden start alarak 13 kilometrelik yarımadanın etrafının dolaşılmasının ardından İskele Meydanı’nda sona erecek.
Ada Koşusu ve Halk Yürüyüşü  ile ilgili müracaat ve kayıtların Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün kuracağı stantlarda ve Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Yarışmada dereceye giren sporculara yaş gruplarına göre ödüller dağıtılacak.

Ada Koşusu ve Halk Yürüyüşüne katılanlara Çalık YEDAŞ Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş Sinop İşletme Müdürlüğünce T-shirt ve Şapka dağıtılacak.