Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Şehirler ve Kültürler projesi ile Deniz ve Doğa Kamplarına, Ayancıklı gençler yoğun ilgi gösterdi. 

Ulaşım, konaklama ve yeme-içme masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanan projeler, gençlerin ilgisini çekmeyi başardı. Gençlik ve Spor Bakanlığının  düzenlemiş olduğu, Gençlik Merkezi koordinesinde yürütülen Şehirler ve Kültürler projesi ve kamplara, ilçe merkezi ve köylerinden 43 kız ve erkek öğrenci katıldı. Şehirler ve Kültürler projesi ile Ankara ve Konya illerine 28 genç gitme imkanı bulurken, Deniz ve Doğa kamplarına 15 genç katıldı. 

Projenin gençler açısından önemine değinen Ayancık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Keskin, “Şehirler ve Kültürler Projesinin” gençlerin Türkiye’nin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyeti, şehirleri ve kültürü tanımaları için başlatılmış bir proje olduğunu söyledi. Keskin, Deniz ve Doğa Kamplarında farklı kültürdeki gençlerin bir araya gelerek kaynaşmasının amaçlandığını ve güçlü yarınların temellerinin kamplarda atıldığını dile getirdi. 

Gezilere ve kamplara katılan gençler ise başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür faaliyetlerin devam etmesini istedi.

Editör: Vitrin Haber