Sinop Açıkdeniz Yelken Kulübü 22-25 Ağustos 2012 tarihlerinde Bitlis/Ahlat Van Gölünde yapılan Ahlat- Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri kapsamında yapılan Su Sporları Yarışlarına katıldı.

Üç gün süren şenliklerde yelken yarışlarının yanı sıra birçok kültürel ve sportif etkinlik de gerçekleştirildi. Yelken, yüzme, cirit, dragon kürek, futbol, güreş ve plaj voleybolu branşlarına birçok il ve ilçelerden sporcu ve katılımcılar iştirak etti. Eski bir Selçuklu başkenti olan Ahlat sahip olduğu kültürel ve tarihi mirasıyla da ziyaretçileri büyüledi. Şenlikler boyunca gece saatlerinde de TRT sanatçıları konseri, Azeri halk oyunları gösterileri, yerel eğlence ve etkinlikler düzenlendi. 
Üç gün süren ve zorlu göl şartlarında devam eden yelken yarışlarına dört sporcu ile katılan Sinop Açıkdeniz Yelken Kulübü genel sıralamada 1.Kardelen Aldemir, 2.Beyzanur Tekin, 3.Taha Kağan Öztürk ve 5.Aslı Dilara Öztürk ile ilk 5’de 4 dereceyi elde etti. Bunun yanında kızlar ve junior kategorilerinde de ilk üç dereceyi kazanan sporcular diğer illerden katılan sporculara madalya ve kupa bırakmadılar. Toplam 9 kupa ve 13 madalya ile Sinop’a dönen sporcular Eylül ayı içerisinde Samsun’da yapılacak olan 2. Ayak Karadeniz Bölge Yarışları için çalışmalarına devam ediyor.

Editör: Vitrin Haber