SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Engin Korukır, hafta sonu oynayacakları 1461 Trabzon maçından alacakları 3 puanın yollarını açacağını söyledi.
Korukır, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, takımın deplasmanda aldığı üst üste 2 galibiyetin çok anlamlı olduğunu dile getirdi.
Sahalarında yapacakları 1461 Trabzon maçının önemine dikkati çeken Korukır, "1461 Trabzon maçından alacağımız 3 puan yolumuzu açacak. Bundan sonra oynayacağımız her karşılaşma çok önemli. Önümüzdeki 4 maçlık seriye baktığımızda, hedefler açısından Trabzon karşılaşması en önemlisi diyebilirim. Yani çok değerli bir 3 puan. Bu maçı mutlaka almamız lazım" ifadelerini kullandı.

- Borç nedeniyle puan silme cezasına eleştiri
Ligde tüm maçların artık final niteliği taşıdığına işaret eden Korukır, şunları kaydetti:
"3 puanımız silindi. Bu benim çok karşı çıktığım bir durum. Oyuncularımın sahadaki emeği, para yüzünden siliniyor. Bizim borcumuz 1 lira ise 300 lira yapın ama oyuncuların sahada kazandığı hakkın bir oyuncuya borcu var diye alınması garip. Para cezası verilebilir ama benim 3 puanımı geri ver. Paradan dolayı verilen cezayı para ile cezalandır, emekle cezalandırma. Vebalini oyuncularım sahada kazanarak emekleriyle mi ödeyecekler? Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz yine play-off'a kalacak güçteyiz, kalırsak da dünyanın en mutlu insanları oluruz."
Öte yandan Samsunspor, 1461 Trabzon maçı hazırlıklarını Nuri Asan Tesisleri'nde sürdürdü. Teknik direktör Korukır yönetiminde kırmızı-beyazlılar ısınma koşusu ve kondisyon çalışması yaptı. Antrenman, şut çalışmasıyla sona erdi.
Hafif sakatlığı bulunan kaleci Furkan Köse takımdan ayrı çalıştı.
Kaynak: aa