Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Boyabat Panayırı kapsamında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Boyabat Yağlı Güreşleri, Şehir Satadyumunda büyük bir katılımla yapıldı. 26 başpehlivan ile ülke genelinden yaklaşık 200 sporcu katıldı. 

Güreşler Mehter Takımı'nın yürüyüşüyle başladı. Cazgırların manileri, halk oyunları gösterileri ve davul-zurna gösterileriyle coşturulan er meydanında, güreşçiler hep birlikte Türk bayrağını açarak, aziz şehitleri ve kahraman gazileri andı. Cazgırların startıyla başlayan güreşlerde sporcular rakiplerine karşı uzun süre ter döktü.  Güreşler sabah 10:30'dan saat 17:30'a kadar devam etti. 

Oldukça çekişmeli geçen güreşlerin başpehlivanlık müsabakalarında ise adeta nefesler tutuldu. Başpehlivanlık güreşlerinde 2016 Kırkpınar 3.sü Şaban Yılmaz ile dünya ikincisi ve Avrupa Şampiyonu Serhat Balcı mücadele etti. Rakibini yenen Serhat Balcı, 2016 Boyabat Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu. Başpehlivan Serhat Balcı'ya altın kemeri ve madalyasını AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Hasan İpek ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ile Güreş Ağası Recep Dursun birlikte taktı.

Güreşlerde 2016 Kırkpınar 3.sü Şaban Yılmaz ikinci, 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ise üçüncü oldu. 

BOYABAT GÜREŞLERİ KIRKPINAR'IN RÖVANŞI
Boyabat Güreşlerinin Kırkpınar'ın rövanşı olduğunu belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; "Bu yıl 3.'sünü düzenliyoruz. Boyabat güreşleri artık, Kırkpınar'ın rövanşıdır. Biz böyle görüyoruz. 26 başpehlivanımızla, aslı pehlivan-nesli pehlivan, aslı kahraman-nesli kahraman milletimizin bu gün bir kez daha gücünü temsil eden peygamber sporumuz güreşlerde hep beraber Boyabat'tayız. Bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan tüm medya mensuplarına ve özellikle Vitrinhaber'e de teşekkür ediyoruz. Yine organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Emniyet mensuplarımıza, sağlık personelimize, güreşçilerimize, sayın konuklarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 2017 güreşlerinde buluşmak dileğiyle" diye konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber