Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2017 yılı faaliyet programında yer alan Boccia Türkiye Şampiyonası 31 Mart-02 Nisan 2017 tarihleri arasında İzmir'de yapılacak. Şampiyonada Sinop’u  4 sporcu ile Sinop Özel Sporcular Spor Kulübü temsil edecek.

Sinop Özel Sporcular Spor Kulübü Antrenörü Fatma Akıncı  İzmir’de yapılacak olan şampiyona öncesinde Vitrihaber’e  açıklamada bulundu.

ARACIMIZ OLMADIĞI İÇİN 4 SPORCUMU İLE KATILIYORUZ
Bedensel Engelliler Türkiye Boccia Şampiyonası için antrenmanlara aralıksız olarak devam ettiklerini belirten Sinop Özel Sporcular Spor Kulübü Antrenörü Fatma Akıncı, araç sıkıntısı nedeniyle yarışlara yalnızca 4 sporcu ile katılabildiklerini söyledi. Akıncı; “31 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında İzmir’de yapılacak olan şampiyonaya 4 bedensel engelli sporcumuz ile katılıyoruz. Aslında daha fazla sporcumuz var ama aracımız olmadığından sadece 4 sporcumuz ile gidebiliyoruz. Hafta içi her gün ve hafta sonu 1 gün çalışarak şampiyonaya hazırlanıyoruz. Salon müsait olduğunda salonda, müsait olmadığında başka yerlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

ŞAMPİYONADAN MADALYA İLE DÖNECEĞİZ
Boccia sporuyla engellilerin engellerini aştığını ifade eden Akıncı; “Şampiyona tarihi yaklaştıkça çalışmalarımızı biraz daha artırdık. 2 adet BC3 ve 2 adet BC5 kategorisinde sporcularımız var. Sporcularımız çok hırslı ve azimliler her gün antrenman yapıyoruz. Şampiyonadan inşallah madalyalarla döneceğiz” diye konuştu. 

SPONSOR DESTEĞİ BEKLİYORUZ
Bu tip sporlarda sponsor desteğinin önemli olduğunun altını çizen Sinop Özel Sporcular Spor Kulübü Antrenörü Fatma Akıncı, bu anlamda sponsor desteklerini beklediklerini ifade etti. Akıncı ; “Özellikle engelliler için aracımız olmaması nedeni ile bazı sporcularımızı şampiyonaya götüremiyoruz. Başka illerde bu otobüsler var. Bizlerde otobüs temini konusunda isim yazdırdık fakat maalesef bize otobüs çıkmadı. Sinop küçük bir şehir olduğu için bunun dezavantajlarını maalesef yaşıyoruz. Kulüp olarak sürekli şehir dışında turnuvalara katıldığımız için bizim bu araca çok ihtiyacımız var. Bedensel engelliler için maalesef Sinop’ta hiç uygun aracımız yok. Biz bir araç bulduk fakat bu aracında koltuklarını sökerek sadece 4 sporcumuzu şampiyonaya götürebileceğiz. Bu konuda kesinlikle destek bekliyoruz. Bu otobüsler çoğu illerde var. Bu yüzden sponsor desteği bekliyoruz” dedi. 

ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLERİ KALDIRIN
Şampiyonada Sinop’u temsil edecek olan isimlerden bir tanesi olan Sinop Özel Sporcular Spor Kulübü sporcusu Recep Uğur da engelli bireylerin hayat tutunmalarına yardımcı olan bu tür faaliyetlerde herkesin destek olması gerektiğini belirtti. Uğur; “Boccia sporunda BC5 kategorisinde sınıflandırıldım. İzmir’de yapılacak olan müsabakalara katılmak için antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Şampiyonaya katılmak için uygun aracımız olmadığından 4 arkadaşımız ile katılmak durumunda kaldık. Boccia topu ve rampaya da ihtiyacımız var. Spor Bakanlığı’mızdan engelliler için otobüs desteği bekliyoruz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber