14 Yaş ve Altı 2. Kademe Oryantiring Yarışı 09 Nisan 2017 tarihinde Ordu'da yapıldı.  Ordu Tayfun Gürsoy Parkında yapılan bölge yarışına Oryantiring Ordusu SK,  Çorum GSM, Rusumat 4 ve Boyabat Yaşar Topçu YİBO Gençlik Spor Kulübü katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu yarışma büyük mücadelelere sahne oldu.

Samsun'da 1. Kademesi yapılan yarışlarda 4 madalya kazanan Boyabat Yaşar Topçu YİBO Gençlik Spor Kulübü,  Ordu'da yapılan yarışlara da damgasını vurdu. Oldukça çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışlarda Yaşar Topçu YİBO Gençlik Spor Kulübü'nden 5 sporcu madalya kazandı. Müsabakalarda 14 Yaş Erkek kategorisinde Hasan Emre Kabal ikinci, Yakup Demir üçüncü, 12 Yaş Erkek  kategorisinde Aziz Göveli birinci, 10 Yaş Kız kategorisinde Sibel Kara ikinci, Fatma Kocakurt üçüncü oldu. 

Yarışlarda başarı elde eden tüm sporcularını tebrik eden Kulüp başkanı Kesim Yıldız; “Bu yeni branşı okulumuz ve kulübümüz sporcularına sevdiren ve büyük  başarılara imza atan kulüp antrenörlerimiz Hasan Şahin ve Abdullah İltekin'e de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
Boyabat Yaşar Topçu YİBO Gençlik Spor Kulübü 29-30 Nisan tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan grup yarışlarında ilimizi temsil etmeye hak kazandı. 

ORYANTİRİNG NEDİR VE NASIL OYNANIR?
Oryantiring , harita yardımı ile yön bulmayı içeren bir oyun.Türkiye’de oryantiring, 1970´lerden buyana silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapılmaktadır. 2006 yılında ise Oryantiring Federasyonu kurulmuştur.
Oryantiringde sporcular kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışırlar. Kontrol noktalarında turuncu-beyaz bayraklar bulunur. Yarışmacılar bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fişe basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar. Gelişen teknoloji sayesinde elektronik sistemin kullanıldığı yarışlarda sporcular hem zihnen hem de bedenen gelişiyor.

 
Editör: Vitrin Haber