Transferi ile ilgili konuşan Arda Arslan; “Uzun zamandır Sinopspor ligde takip ettiğim bir takımdı. Sezon öncesi önemli transferler yapıldı, fakat istediği sonuçlar alınamadı. Bana teklif geldiğinde düşünmeden kabul ettim. Bir mor-beyazlı renklerden diğer renkdaşımız mor-beyazlı renklere transfer olmam ayrıca güzellik diye düşünüyorum. Bu transferimin gerçekleşmesinde emekleri olan Ana Sponsorumuz Maden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Maden’e, Sinopspor Kulüp Başkanımız Ayhan Özhan’a ve Antrenörümüz Utku Kızıltepe’ye teşekkür ediyorum” dedi. 

Orduspor'la sezon sonuna kadar profesyonel sözleşmesi bulunan Arda sezonun ilk yarısında takımının çıktığı 13 maçta da forma giyerek 4 gol kaydetmişti.
10 Eylül 1995 Ordu doğumlu olan Arda Arslan futbola 2007 Nisan ayında Orduspor'da başladı 2014 yılında takımıyla 4 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı Orduspor'la U21 Liginde 29 maç 1 gol,Türkiye Kupası 2 maç,TFF 1.Ligde 7 maç,TFF 2.Ligde 8 maç,TFF 3.Ligde 26 maçta 1 gol,Bölgesel Amatör Ligde 13 maçta 4 gollük performans gösterirken alt yaş gruplarında da birçok maça çıktı.